Ruinerwold verliest laatste competitiewedstrijd

Het regent pijpenstelen (én kansen) in Drachten

In de laatste wedstrijd van deze competitie stond er niet veel meer op het spel voor beide ploegen; ONB wilde gewoon goed afsluiten en Ruinerwold keek nog met een schuin oog naar het linkerrijtje. Het hoofdveld van ONB was niet bespeelbaar zodat de wedstrijd op kunstgras werd afgewekt. Het leek erop dat Ruinerwold hieraan moest wennen zodat de thuisploeg het initiatief naar zich toe trok.

In de 5e min. was het de thuisploeg die op voorsprong kwam: een corner kon niet afdoende worden weggewerkt en ONB strafte dit goed af (0 – 1). In de 12e min. en 18e min. kreeg ONB goede kansen om de score uit te breiden; de eerste kans landde op de paal en de tweede kans werd door Matthieu Klooster verijdeld. In de 20e min. was het wel raak; een voorzet uit een corner werd strak binnengekopt (2 – 0). Daarna kwam Ruinerwold beter in haar spel wat in de 26e min. resulteerde in een enorme kans van Paul Smid maar de spits slaagde erin de bal naast te schieten. Uit een volgende aanval trachtte Marcus Koetsier de doelman van Drachten met een stiftje te passeren maar de bal verdween over het doel. Marnix Brand testte de kwaliteit van de doelpaal en de rebound verdween naast het doel.
Na rust was het ONB wat het beste uit de kleedkamer kwam, Matthieu Klooster moest na 5 min. al handelend optreden. De wedstrijd was nu wat meer in evenwicht maar de betere kansen waren toch voor ONB. Een vrije trap van Kevin van Dijk werd net naast gekopt maar daarna was het ONB dat twee dotten van kansen kreeg; de eerste werd door Matthieu Klooster onschadelijk gemaakt en de volgende kans werd door een aanvaller van ONB vakkundig om zeep geholpen. Na een kwartier in de tweede helft wist ONB uiteindelijk toch te scoren (3 – 0). De thuisploeg kreeg nog een enorme kans na foutief uitverdedigen van Ruinerwold, maar ook nu werd er niet geprofiteerd. De volgende tien minuten waren voor Ruinerwold. Een kans voor Ruinerwold van Marcus Koetsier werd nog door de keeper gestopt, maar daarna was het twee keer raak voor Ruinerwold. Eerst wist Jacco Huisman na een verre pass vanuit het achterveld de keeper te verschalken (3 – 1) en 5 minuten later was hij de aangever op Marcus Koetsier die zijn doelpuntje meepikte (3 – 2). Vervolgens waren er voor beide partijen weer kansen te noteren: ONB zocht nog eens de verkeerde kant van de paal op en een schitterende vrije trap van Marcus Koetsier werd door de doelman tot corner verwerkt. Ruinerwold kreeg nog recht op een penalty maar de overigens goed fluitende scheidrechter oordeelde anders.
In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde ONB nog een keer toen Ruinerwold de bal niet weg kreeg (4 – 2). De wedstrijd van vandaag was ondanks het slechte weer aantrekkelijk voor het publiek en Ruinerwold kan tevreden zijn over het seizoen na handhaving in de 2e klasse.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Matthieu Klooster (60e min. Milan Huisman),
Verdediging: Marnix Brand, Jeroen Bakker (67 e min. Brian Heins), Mark Brinkman en Berry Tabak.
Middenveld: Jeroen van der Berg, Mark de Leeuw, Kevin van Dijk en Erik Telkamp.
Aanval: Marcus Koetsier, Paul Smid (55 e min. Jacco Huisman).