Ruinerwold verliest van beter spelend Dieze-West

De eerste wedstrijd voor debutant in de 2e klasse K Ruinerwold was tegen het Zwolse Dieze-West. De ploeg uit het gewest Oost werd het vorig seizoen fraai tweede en geld nu als één van de kanshebbers is de 2e klasse J. Het begin van de wedstrijd voor beide ploegen in korte tijd kansen op maar gescoord werd er niet. Voor Ruinerwold mikte Marcus Koetsier net voorlangs. Dieze-West had het betere van het spel, technische voetballers die elkaar op het kunstgrasveld gemakkelijk vonden. Ruinerwold bood meer dan goede tegenstand maar echt gevaarlijke kansen werden er niet gecreëerd. Het grootste gevaar kwam voor Ruinerwold toen een gevaarlijke voorzet bijna door Rik de Wit bijna in het eigen doel werd geschoten.
Vla voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een corner kon niet goed werden weggewerkt en werd opnieuw hard ingebracht, Mathieu Klooster wist de bal nog te keren maar de rebound werd van dichtbij hard ingeschoten (1 – 0).
Direct na rust kreeg Dieze-West een unieke kans om de score te verhogen maar de aanvaller schoot de bal van dichtbij hoog over. Een vrije trap van Jeroen Bakker leverde een kansje op voor Mark Brinkman maar hij wist hier niet van te profiteren. Tien minuten na rust was het wel raak voor Dieze-West: een goede aanval werd doeltreffend afgerond (2 – 0).
Ruinerwold probeerde iets terug te doen: Jeroen Bakker zag zijn schot via een verdediger over de goal verdwijnen en Jeroen van den Berg kopte van dichtbij rakelings over. In de 20e min. wisten de Zwollenaren elkaar opnieuw goed te vinden en doelman Mathieu Klooster was ook nu kansloos.
Op dit moment was de wedstrijd gespeeld. Een vrije trap van Jeroen Bakker werd door Mark Brinkman gemist en de keeper van Dieze-West werd alleen nog getest door een moeilijke terugspeelbal van een eigen verdediger. Ewout Kleene probeerde het nog van afstand maar zijn schot ging naast en een vlammend schot van Kevin Loof kon ternauwernood door de doelman tot corner werden verwerkt, die niets opleverde. Een wedstrijd met verlies tegen een goede tegenstander, maar de manier waarop geeft beslist hoop en vertrouwen.

Opstelling:
Doel: Mathieu Klooster.
Verdediging: René van Oost, Rik de Wit Mark Brinkman Nick Bos(63e min. Kevin Loof)
Middenveld: Kevin van Dijk, Wietse Wagenaar, Jeroen Bakker(80e min. Marnix Brand), Erik Telkamp(69e min. Ewout Kleene).
Aanval:, Jeroen van den Berg, Marcus Koetsier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.