Ruinerwold verliest van effectiever Annen

In en tegen Annen waren de beide ploegen voetballend aan elkaar gewaagd, zowel Ruinerwold als Annen zakten ver terug en probeerden door een snelle omschakeling kansen te creëren. De eerste mogelijkheid van voor Ruinerwold: Kevin Loof brak op links door maar er was geen spits voorhanden om zijn afgemeten voorzet binnen te schieten. Annen kwam in de 11e min. op voorsprong; een voorzet vanaf links werd goed ingekopt maar werd gekeerd door Alex v.d. Sterre, maar de rebound was voor Annen (1 – 0).

En vijf minuten later kwam ook de 2 – 0 op het scorebord. Een afstandsschot van ca. 25 meter was te machtig voor de goalie van Ruinerwold. Vijf minuten later had de thuisploeg ook nog kans op de 3 – 0 maar een wonderschoon lobje verdween over het doel. Ruinerwold bleef voetballend goed overeind maar echte kansen waren te weinig voor de ploeg. Na nog een kopkans voor Annen waren er twee kleine kansjes voor Ruinerwold: Marcus Koetsier schoot uit de draai voorlangs en een verraderlijk schot van René van Oost kon door de keeper van Annen over het doel worden gewerkt.
Na de thee begon Ruinerwold goed, er waren kansen voor Marcus Koetsier uit een voorzet van Kevin Loof en Kevin van Dijk schot op de lat op aangeven van Jacco Huisman. In de 56e min. werd een Ruinerwoldse vrije trap gered door de doelman van Annen. In deze fase had een treffer van Ruinerwold de wedstrijd kunnen kantelen maar het mocht niet zo zijn.
De treffer viel aan de andere kant: in de 60e min. kreeg een Annen-aanvaller vrije doortocht en dat betekende 3 – 0 en twee minuten later viel uit een counter de 4 – 0 en was de wedstrijd gespeeld. Ruinerwold kreeg nog wel de eretreffer: Ewout Kleene schoot goed binnen op aangeven van Jacco Huisman (4 – 1).

Volgende wedstrijd zondag 22 febr. thuis tegen Germanicus uit Coevorden.