Ruinerwold verliest van koploper

Voor Ruinerwold was koploper Dieze West de eerste tegenstander in de tweede helft van de competitie. De Zwollenaren starten voortvarend in Ruinerwold en doken al vlot op voor de goal van Mathieu Klooster die de zieke Matthieu Keizer verving maar de bal verdween naast het doel. Ook Ruinerwold kreeg een kans: Ewout Kleene bereikte Marcus Koetsier maar diens inzet kon met moeite tot een hoekschop werden verwerkt en een lobje van dezelfde Koetsier verdween over de doellat. Vervolgens was het toch Dieze West dat herhaaldelijk de verdediging van Ruinerwold bestookte wat een aantal hachelijke momenten opleverde. In de 36e min. en 44e min. kreeg Jeroen van der Berg twee kansen voor Ruinerwold: eerst een vrije trap die net naast het doel verdween en een kopbal die een prooi werd voor de doelman van de bezoekers. Toch was het Dieze West dat vlak voor rust op voorsprong kwam: een vrije trap werd feilloos binnen geschoten (0 – 1).
Na rust pakte Ruinerwold de draad weer moedig op en creëerde kansen: een vrije trap van Jeroen Bakker kon door Jeroen van der Berg net niet voldoende worden geraakt om er meer van te maken.
In de 15e min. na rust kwam Ruinerwold verdiend op gelijke hoogte. In een goede aanval kwam de bal bij Ewout Kleene die met een sublieme steekpass Jeroen Bakker bereikte. Uit een moeilijke hoek schoot hij de bal hard in de korte hoek langs de keeper. (1 – 1).
In het vervolg van de wedstrijd gingen beide ploegen voor de volle winst wat voor het publiek een boeiend schouwspel opleverde. Er was veel strijd maar echt uitgespeelde kansen vielen er voor beide ploegen niet te noteren.
Toch was het Dieze West dat met de drie punten aan de haal ging: een goed vrije trap belandde op de deklat en de rebound werd uiteindelijk door een speler van Dieze West binnengetikt (1 – 2).
Ruinerwold ging nog volop voor een beter resultaat maar slaagde er niet in te scoren. Conclusie: Ruinerwold heeft het de koploper flink moeilijk gemaakt maar de punten gingen mee naar Zwolle.