Ruinerwold verliest wedstrijd met 2 gezichten

Zandhuizen-uit, dat was alweer een tijdje geleden. Circa 20 jaar geleden werd onder Evert Zwiers voor het laatst in het 308 inwoners tellende dorp gespeeld. De Frieze ploeg is dit seizoen ijzersterk gestart, met 12 punten uit 4 wedstrijden. Gezien de blakende vorm moet de club hebben gedacht ‘Never change a winning grasmat’, want met het gras keurig tot de enkels werd er afgetrapt.

De eerste helft was voor Ruinerwold. Het had meer balbezit en creëerde de betere kansen. Tot echt uitgespeelde mogelijkheden kwam het niet, maar Kevin Loof was met een aantal schoten dicht bij de openingstreffer. Zandhuizen zakte vooral terug en loerde op de counter. Één keer werd het heel gevaarlijk, maar speelde De Jong een 3 tegen één situatie niet goed uit. Het had er alle schijn van dat Ruinerwold in de tweede helft het duel naar zich toe zou trekken.

Hoe anders verliep het uiteindelijk. Zandhuizen speelde de tweede helft in aanvallend opzicht met veel meer gogme dan in het eerste bedrijf en opende 10 minuten na rust de score. Bloemhoff kwam plotseling alleen voor Knol en rondde bekeken af: 1-0. Ruinerwold reageerde snel met een wissel, maar kwam niet in de wedstrijd. Het was Zandhuizen dat goede kansen kreeg op een tweede treffer. De Jong stiftte één keer de bal net naast en schoot even later keihard op de onderkant van de lat.

20 minuten voor tijd was het alsnog raak. Mulder schoot een afvallende bal langs Knol en besliste het duel. 10 minuten later schoot hij ook nog zijn tweede van de middag binnen en stond er plotseling 3-0 op het scorebord. Kevin Loof redde voor Ruinerwold nog de eer door een voorzet binnen te schieten, maar tot een aansluitingstreffer kwam het niet meer.

Ruinerwold kon terugkijken op een goede eerste helft, maar over de hele wedstrijd creëerde het te weinig 100% uitgespeelde kansen. De tweede helft deed Zandhuizen waar het goed in is en waardoor het na 5 wedstrijden nog steeds foutloos is.

Zondag wacht Hoogersmilde thuis, dat nog niet bepaald in vorm is. Een mooi moment voor Ruinerwold om de goede vorm te herpakken.