Vliegende start levert Ruinerwold geen punten op

Het is niet officieel gemeten maar in het lijsjte van snelste doelpunt ooit moet de goal van Marcvus Koetsier tegen ONB in de top staan. Veel toeschouwers en ook een aantal spelers waren nog niet helemaal bij de les toen Ruinerwold vanaf de aftrap Marcus Koetsier bereikte, die geen moment twijfelde en de bal in de verre hoek over de doelman van ONB plaatste (1 – 0).

Na dit vroege doelpunt ontstond er een aantrekkelijke wedstrijd met twee ploegen die allebei goed voetbal wilden spelen. De teams waren goed aan elkaar gewaagd waarbij de Ruinerwold de iets betere kansen kreeg. Een schot van Jeroen Bakker werd gepakt door de doelman van ONB en Jacco Huisman kreeg een geweldige kans om de score te verdubbelen: hij deed vrij voor de doelman bijna alles goed, maar de doelman redde goed. Toch kwam in de 26e min. de 2 – 0 op het scorebord: een vrije trap van de rechterkant werd door Jeroen Bakker teruggekopt en stelde Marcus Koetsier in de gelegenheid de bal in het netje te deponeren.

Dat ONB een gelijkwaardige tegenstander was, bewees de ploeg al een minuut later: een goed voorzet werd door de spits in één keer achter doelman Matthieu Keizer gevolleerd (2 – 1). In deze fase was het ONB dat de beste kansen kreeg, in de 30e min. een schot op de paal maar 10 minuten later was het wel raak. Een gevaarlijke situatie kon met moeite tot corner worden verwerkt. En deze had gevolgen: de scherp genomen cornerbal verdween direct in de verre bovenhoek zodat de ploegen met een 2 – 2 gelijke stand aan de thee gingen.

Na rust was het ONB die Ruinerwold volop onder druk zette. Vanaf de aftrap kreeg de spits een goed kans maar bracht deze nog jammerlijk om zeep en een gevaarlijke hoekschop werd door de verdediging van Ruinerwold van de lijn gehaald. Ruinerwold kreeg ook nog wel kansen maar Jeroen van de berg en Jacco Huisman slaagden er niet in de doelman van ONB te passeren. In de 58e min. kwam ONB op voorsprong, weer was de organisatie bij een hoekschop niet optimaal: bij de eerste paal werd de bal in het doel gewerkt (2 – 3). Ruinerwold gaf niet op en Jacco Huisman zag een inzet gestopt worden door de doelman van ONB.

Toch was het ONB dat de voorsprong wist te vergroten door een doelpunt wat op enigszins curieuze wijze tot stand kwam. Bij een aanval van ONB vlagde de grensrechter van Ruinerwold voor buitenspel, de verdediging van Ruinerwold wachtte op het fluitje van de scheidsrechter dat niet kwam en op eenvoudige wijze kon ONB de bal achter Matthieu Keizer plaatsen (2 – 4). Ook nu wenste Ruinerwold zich er niet bij neer te leggen en ging vol voor een beter resultaat. In de 38e min. na rust schoot Jacco Huisman vanaf rand zestien de 3 – 4 op het scorebord.

ONB kreeg nog een dot van een kans maar de bal werd over gekopt. Toch kreeg Ruinerwold nog twee beauty’s van kansen op een gelijkspel: eerst kopte Paul Smid net naast en bij een scrimmage voor het doel van ONB wisten de gasten met kunst en vliegwerk een doelpunt te voorkomen. Ruinerwold had in dit duel beslist een puntje verdiend maar het mocht niet zo zijn. Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop en er is goede moed voor de tweede seizoenshelft waar we onze trouwe aanhang weer graag willen begroeten.

En natuurlijk zien we deze ook graag op de nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 5 januari 2014. Maar eerst voor iedereen fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Matthieu Keizer,
Verdediging: Marnix Brand, Rik de Wit, Mark Brinkmanen Kevin Loof.
Middenveld: Jeroen Bakker (74e min. Wietse Wagenaar), Kevin van Dijk (56e min. Erik Telkamp) en Mark de Leeuw
Aanval: Marcus Koetsier, Jacco Huisman en Jeroen van de Berg (71e min. Paul Smid)

Een gedachte over “Vliegende start levert Ruinerwold geen punten op

• 16 december 2013 om 13:38
    Permalink

ondanks verlies genoten van de leuke partij, met goed voetbal, en een sterke tegenstander