Ruinerwold veroordeeld tot promotie-degradatiewedstrijden na nederlaag

Ruinerwold heeft zich zondagmiddag in Friesland niet veilig kunnen spelen. Tegen Olyphia werd in de slotfase met 1-0 verloren, waardoor de Drenten veroordeeld zijn tot het spelen van promotie-degradatiewedstrijden om het verblijf in de 2e klasse veilig te stellen.

De spanning in de 2e klasse K zat hem onderin de ranglijst. Zes ploegen vochten zondagmiddag om lijfsbehoud. Het uitgangspunt voor Ruinerwold was vooraf helder. Winst zou voldoende zijn voor klassenbehoud, maar bij een gelijkspel of nederlaag was de ploeg van trainer Gert Jan Hoekstra afhankelijk van de wedstrijd tussen Steenwijk en MKV’29.

In een slechte eerste helft viel er voor het publiek weinig te genieten. Er werd weliswaar gestreden voor iedere meter, maar het duurde tot de 33ste minuut voordat de eerste kans kon worden genoteerd. Olyphia linksbuiten Ron Bethlehem was slordig in de afronding. Verder viel er in de eerste helft geen kans te noteren. Bron 2 nul