Ruinerwold verrast met ruime overwinning op LSC 1890

Voor Ruinerwold vandaag de op papier laste wedstrijd tegen het Sneker LSC. In de eerste wedstrijd in Sneek deed Ruinerwold een uur lang leuk mee, maar leed uiteindelijk een 3 – 0 verlies. Trainer Wilko Niemer moest door een schorsing (Kevin van Dijk) en blessures (Jeroen Bakker en Rik de Wit) enigszins improviseren wat in het begin wat onrust met zich mee bracht. Ook de bezoekers kenden wat personele problemen maar uiteindelijk stonden er bij beide teams gewoon elf man aan de aftrap.

LSC was de wat beter voetballende ploeg maar Ruinerwold beet zich vast in de tegenstander en kreeg via René van Oost het eerste kansje: zijn omhaal werd op de doellijn gekeerd. Daarna kreeg LSC twee kansen maar de bal verdween in beide situaties naast het doel van Matthieu Keizer.

Het was Ruinerwold dat de score opende: een goede aanval bracht de bal bij Erik Telkamp die een afgemeten voorzet gaf op Marcus Koetsier die van dichtbij de doelman passeerde (0 – 1). Er ontstond daarna een aantrekkelijke wedstrijd met mogelijkheden voor beide teams maar doelpunten leverde dit nog niet op. Vlak voor rust kwam Ruinerwold op een 2 – 0 voorsprong: eerst bracht Jeroen van der Berg nog een enorme kans om zeep toen de keeper van LSC hem de bal in de voeten schoof maar de spits schoot hoog over, even later kwam een voorzet van Jeroen van der Berg uiteindelijk terecht bij Ewout Kleene die van dichtbij hard binnen schoot.

Na rust kwam LSC fel uit de startblokken en was het billenknijpen en alle hens aan dek voor Ruinerwold. LSC creëerde een aantal goede kansen maar wist het net niet te vinden. Toch kreeg Ruinerwold in deze fase ook nog mogelijkheden via Marcus Koetsier en Ewout Kleene. Daarna was het weer LSC dat de beste kansen kreeg maar deze niet wist te benutten. Ruinerwold overleefde deze fase in de wedstrijd en werd weer gevaarlijk door scherpe counters. In de 26e min na rust kwam de bal bij Jeroen van der Berg die een goede steekpass gaf op Marcus Koetsier die zijn tweede en Ruinerwolds derde treffer op het scorebord bracht. Daarmee was het duel gespeeld, LSC drong nog wel aan maar geloofde er niet echt meer in. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd het ook nog 4 – 0: in een duet voor twee heren tussen Ewout Kleene en Paul Smid was het de laatste die de wedstrijd definitief besliste. Belangrijke (bonus)-punten voor Ruinerwold in deze fase van de competitie.
Volgende week het inhaalduel tegen Germanicus in Coevorden op zaterdagavond 8 februari, aanvang 20.00 uur.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Mathieu Keizer,
Verdediging: Marnix Brand, René van Oost, Mark Brinkman en Kevin Loof.
Middenveld: Ewout Kleene, Mark de Leeuw, Erik Telkamp (73e min. Jacco Huisman) en Wietse Wagenaar (71e min. Berry Tabak).
Aanval: Marcus Koetsier en Jeroen van de Berg (86e min. Paul Smid)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.