Ruinerwold verslaat SVBS’77 in goede oefenpot

Donderdagavond ontving Ruinerwold zaterdag 5e klasser SVBS’77 uit Belt-Schutsloot voor een oefenduel. In de eerste helft had Ruinerwold een licht overwicht en opende het na een half uur de score. Marnix Brand brak goed door over rechts, schoof de bal beheerst langs de doelman en bewees daarmee ook anders dan vanuit standaardsituaties te kunnen scoren. Hiermee is hij definitief niet meer af te stoppen.

Met een 1-0 ruststand werd de thee van Jan-Klaas genuttigd. In het tweede bedrijf een sterker Ruinerwold. De mannen van Johnny Wassenaar lieten het balletje goed rondgaan en SVBS’77 moest in de achteruit. In de 53e minuut schoot Jurrian Nijmeijer dan ook de 2-0 binnen. SVBS kwam er af en toe via de counter nog uit en dat leverde na ruim een uur spelen zowaar een penalty op. Deze werd beheerst binnengeschoten: 2-1.

De mannen uit Belt-Schutsloot wisten na dit doelpunt niet door te drukken, want Ruinerwold maakte er twintig minuten voor tijd 3-1 van. Via een scherpe counter was Kevin Loof het eindstation. In de slotfase kreeg Ruinerwold nog de nodige kansen om de score te vergroten, maar was de afronding net niet scherp genoeg.

Verder was het mooi dat JO17-talenten Storm Schipper en Jordin Mennink ruim tien minuten mochten meespelen. Zoals bekend, deze zondag dus geen wedstrijd voor Ruinerwold. De benen worden gespaard voor het treffen van volgende week zondag, in eigen huis tegen Stânfries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.