Ruinerwold verslikt zich in USV

Voor aanvang van het duel hadden USV en Ruinerwold een ongeslagen status als gemeenschappelijke deler. De ploeg uit Nieuwleusen speelde daarbij wel drie keer gelijk en stond daardoor een punt achter, en een extra wedstrijd voor, op Ruinerwold. Kortom, bij winst deed Ruinerwold goede zaken.

Op het schitterende sportpark in Nieuwleusen werd om 14.00 uur afgetrapt onder leiding van de sterk fluitende scheidsrechter Stel. Het matje lag er perfect bij en Ruinerwold speelde zowaar één van de betere helften van de competitie. Kansen kwamen er daardoor ook, waarvan de grootste voor Kevin Loof. Zijn inzet verdween naast het doel van de prima keepende Scheper.

USV had ongeveer evenveel balbezit als Ruinerwold in het eerste bedrijf, maar deed daar niet veel bijzonders mee. Het werd eigenlijk geen enkele keer echt gevaarlijk voor het doel van Belixe, dus leek het er voorzichtig op dat Ruinerwold het klusje in de tweede helft zou klaren.

Niets bleek minder waar. Ruinerwold had ook in de tweede helft lange tijd de controle en USV werd voornamelijk gevaarlijk via enkele hoge voorzetten die rakelings over of naast vlogen. Voor Ruinerwold kreeg opnieuw Loof een goede kans, maar doelman Scheper tikte de bal over de lat. Een kwartier voor tijd brak USV zowaar de ban. Frank Kuiper legde op de achterlijn twee verdedigers van Ruinerwold in de luren en bracht de bal voor het doel, waar Niels Kappert in de scrimmage de 1-0 over de lijn tikte.

Een domper voor Ruinerwold, want plots lag niet langer de winst in het verschiet. Het zou nog erger worden, want in de 81e minuut besliste Dirk Jan Jansen in de counter het duel met een schuiver. Ruinerwold probeerde er vervolgens nog wel een slotoffensief uit te persen, kreeg via Ruben Buld nog een enorme kans, maar gescoord werd er niet meer.

Zo verloor Ruinerwold de ongeslagen status, hoewel het qua verliespunten nog steeds gedeeld koploper is. Ruinerwold zal dan ook niet te lang stilstaan bij de nederlaag, want zondag kan het in eigen huis tegen Sportclub Makkinga het goede gevoel gelijk weer te pakken krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.