Ruinerwold verwelkomt komend seizoen hoofdtrainer Christiaan Akse en assistent Erik Barth

Met grote tevredenheid kan de technische commissie mededelen dat hoofdtrainer Christiaan Akse en assistent-trainer Eric Barth volgend seizoen voor de eerste selectie van Ruinerwold staan. Akse is op dit moment bezig aan zijn tweede jaar bij zaterdag vierdeklasser Wilsum, dat graag met hem door was gegaan.

Als Meppeler traint hij volgend jaar dus dichter bij huis.
Christiaan (32) is een jonge ambitieuze trainer, die zich onderscheidt met verzorgd voetbal, een enorme gedrevenheid en directe manier van communiceren. Als voetballer liggen zijn roots bij FC Meppel, waar blessures in zijn beginjaren bij de senioren een voetbalcarrière halt toeriepen. Tegelijkertijd bood hem dat de kans om al op jonge leeftijd aan een trainerscarrière te beginnen. Bij Ruinerwold wordt hij herenigd met zijn kompaan Eric Barth.
Eric (54) heeft op zijn beurt zijn voetballende sporen verdiend als verdediger van ACV. Vervolgens heeft hij zijn waarde bewezen als assistent, zo was hij twee jaar assistent van Wilco Niemer – voormalig Ruinerwoldse succestrainer – bij Alcides. Als typische ‘people manager’ is hij de juiste aanvulling op Christiaan.
Het duo werkte al jaren succesvol samen in Meppel. Zo werd er goed gepresteerd en gepromoveerd naar de tweede divisie met de JO-19 van FC Meppel/Alcides. Daarna scheidden de wegen van Christiaan en Erik, toen Christiaan naar Wilsum ging om zijn eerste stappen bij de senioren te zetten.
We wensen Christiaan en Eric alvast heel veel succes en plezier bij Ruinerwold!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.