Ruinerwold wint in eigen huis ook van Dwingeloo

“Als je wint, heeft de tegenstander ook geen punten”. Waar normaal gesproken de wijsheid van Eddy de Wit komt, werd Eddy deze zondag voorbijgestreefd door Kees van Dijk. Het mag duidelijk zijn dat Kees een prima eerste nacht in de Vogelbuurt heeft gehad.

Dat Ruinerwold goed begon is ook een understatement. Het startte zeer agressief, gaf Dwingeloo geen centimeter ruimte en had daardoor voortdurend balbezit. Zonder dat Dwingeloo tot een aanval was gekomen, opende de ploeg van Johnny Wassenaar & Martijn Hut de score na elf minuten spelen. Wietse Wagenaar behield het overzicht en bracht Bert de Boer in stelling. De Boer bleef kalm en schoof de 1-0 goed binnen.

Ruinerwold wilde doordrukken maar halverwege de eerste helft stokte het overwicht. Dwingeloo kwam wat beter in de wedstrijd en begon wat kansen te krijgen. Ruinerwold besefte dat het eigenlijk de 2-0 had moeten maken, maar moest genoegen nemen met een 1-0 ruststand.

In de tweede helft leek zich een doemscenario voor Ruinerwold te ontwikkelen. Een indraaiende corner werd bij de tweede paal binnengewerkt, waardoor het zomaar 1-1 stond. Toch rechtte Ruinerwold de rug en kwam het opnieuw op voorsprong. Een vrije trap van Brian Heins werd sterk ingekopt door Marnix Brand: 2-1.

Dwingeloo kwam er af en toe gevaarlijk uit op de counter, maar Ruinerwold loerde op de bevrijdende 3-1 en deze kwam er dan ook. Een kopbal van Marnix Brand werd met een Dwingeler hand gekeerd, waarna de bal op de stip ging. Bert de Boer bleef kalm en stuurde de bal rustig de hoek in.

Dwingeloo besefte dat het verslagen was, probeerde nog wel terug te komen, maar de Ruinerwoldse verdediging hield weer goed stand. De sterk leidende scheidsrechter Pasveer maakte er na 93 minuten een einde aan, waarna Ruinerwold wederom een overwinning mocht bijschrijven. Het betekent de tweede overwinning op rij en daarnaast toch alweer vier duels ongeslagen.

In de derde helft was het regionaal DJ-talent DJ Byron die de nodige hits draaide en de menigte volledig uit zijn dak liet gaan. Byron is veel gewend, maar hij gaf toch aan buitengewoon tevreden te zijn over de sfeer in de kantine.

Ook aan het setje van Byron kwam een einde, waardoor iedereen uiteindelijk tevreden huiswaarts keerde. Helaas zwaaien we daarmee ook Jesper de Wit weer uit, die terugkeert naar Burundi. De Wit bleek in twee weken tijd van grote waarde, waarin er twee overwinningen werden geboekt.

De wedstrijd gemist vandaag? Het is je vergeven. Doordat de toppers van Onze Club aanwezig waren, kun je de beelden gelukkig hier terugkijken: https://www.rtvdrenthe.nl/sport/onzeclub

Komende week speelt Ruinerwold uit tegen Beilen. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.