Ruinerwold wint, maar overtuigt niet

Na drie wedstrijden zonder overwinning kon Ruinerwold zich tegen SV Hoogersmilde herpakken. De laatste keer dat beide ploegen in competitieverband tegen elkaar speelden was op 24 februari 2008. Ruinerwold won destijds met 7-1, in een seizoen waarin Hoogersmilde degradeerde.

In de eerste 10 minuten kreeg Ruinerwold gelijk enkele goede mogelijkheden. Toch kwam Ruinerwold pas in de 32e minuut op voorsprong. Een corner van De Boer werd ingekopt door De Graaf, waarna doelman Flokstra de bal keerde. Hierbij kwam de bal wel voor de voeten van Nijmeijer, die eenvoudig tekende voor de openingstreffer. Ruinerwold zette vervolgens goed door en kwam voor rust nog op 2-0 via Loof.

In de tweede helft wist Ruinerwold niet door te drukken en begon het slordig te spelen. Steekpasses waren veelvuldig te hard of misten de juiste richting. Toch had Ruinerwold een paar doelpunten kunnen maken, waarbij vooral De Graaf en De Bruin uitgelezen mogelijkheden misten. De wedstrijd had daarnaast ook zomaar anders kunnen aflopen, want ook Hoogersmilde kreeg enkele grote kansen. Deze waren niet aan Koerts en Moes besteed.

Na 93 minuten vond scheidsrechter Mansouri het mooi geweest en schreef Ruinerwold weer eens 3 punten bij. Desondanks toonde hoofdtrainer Vissers zich niet echt tevreden en zal Ruinerwold volgende week in De Blesse meer moeten brengen. Wil Ruinerwold de weg naar boven vervolgen, dan zal er gewonnen moeten worden in Friesland.