Ruinerwold wint met sterke comeback van De Blesse

Na het teleurstellende verlies tegen BEW, was Ruinerwold gebrand om zich te herpakken tegen De Blesse. Waar Ruinerwold eerder dit seizoen in De Blesse de schade in de eerste helft wist te beperken, en uiteindelijk met 5-0 won, was er opnieuw een sterke openingsfase van de gasten.

Via twee counters wist Rick Smale twee keer te profiteren en na dik twintig minuten keek Ruinerwold tegen een 0-2 achterstand aan.
Ruinerwold wist zich voor rust enigszins te herpakken, doordat Bert de Boer een afgeslagen voorzet tegen de touwen schoot: 1-2. Tot een gelijkmaker voor de rust kwam het niet, waardoor De Blesse met een voorsprong aan de thee mocht.

De tweede helft begon geweldig voor Ruinerwold. Een ‘optelsom’ leidde tot een penalty, die De Boer goed tegen de touwen schoot: 2-2. De Blesse kwam op twee gedachten te hinken, op jacht naar een hernieuwde voorsprong of een gelijkspel verdedigen. Het werd vooral dat eerste, waardoor een open wedstrijd zich ontpopte. Uiteindelijk bleek Ruinerwold daarin over meer kwaliteit te beschikken.
Tien minuten voor tijd zette de ingevallen Wietse Wagenaar een aanval op, waarbij hij de bal terugkreeg van De Boer. Een tegendraads schot zette De Groot op het verkeerde been: 3-2. Ruinerwold drukte door en kreeg veel kansen. Waar Kevin Loof eerder het vizier niet op scherp had, besliste hij nu vijf minuten voor tijd het duel. Eén op één met De Groot schoot hij de bal hard in het dak van het doel en besliste de eindstand op 4-2.

De Blesse toonde zich een uitstekende tegenstander door niet alleen in de kantine te blijven, maar ook nog eens af te sluiten bij ‘t Wold. Mogelijk ook uit eerbetoon voor Rudolf van Spil – die pakweg twintig jaar terug kampioen werd met Ruinerwold 2 in De Blesse – maar dat is tot op heden onduidelijk. Aankomende zondag speelt Ruinerwold uit tegen Smilde ‘94. Een belangrijk duel, waar de bus je graag mee naartoe neemt.

De geslaagde middag werd een topmiddag met het optreden van de Kane & Jos show. Beide mannen kennen het reilen en zeilen in de piratenwereld en leverden een sterk optreden in de kantine.