Ruinerwold wint oefenwedstrijd van IJhorst

Onder toeziend oog van spelers, staf en pers werd er op het eigen kunstgrasveld om 19.45 uur afgetrapt. De basis bestond uit de volgende 11 mannen: Fijnheer; Van dijk, De Boer, L. Gol en Van Eldik; Jansen, S. Hogenhorst en Nijmeijer; Buld, Knipmeijer en Loof. Ruinerwold had het goede gevoel van zondag, wat ook voor IJhorst gold. De gasten haalden namelijk de volle buit in de eerste 2 competitiewedstrijden.

Ruinerwold ging fel van start. Na 5 minuten opende Sem Hogenhorst van afstand de score, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Loof 2 goede kansen, maar deze werden niet omgezet in een doelpunt. IJhorst werd op zijn beurt niet heel gevaarlijk en het leek erop dat er met een brilstand werd gerust. Ware het niet dat oud-Ruinerwold doelman Koen van der Heul het rood-witte bloed schijnbaar nog rijkelijk door de aderen voelt stromen. Een ongevaarlijk schot van Loof glipte pijnlijk door zijn handen: 1-0.

Ruinerwold wisselde gedurende de wedstrijd door. De tweede helft startte Ruinerwold in de volgende opstelling: Fijnheer; I. Gol, L. Gol, Louwes en Brand; S. Hogenhorst, De Boer en Remmelts; Ter Oever, Knipmeijer en Buld. Ook Pothof viel in en maakte daarmee zijn officieuze debuut.

De tweede helft kende een redelijk soortgelijk spelbeeld. Ruinerwold en IJhorst waren aardig aan elkaar gewaagd en grote kansen waren spaarzaam. Ruinerwold werd het meest gevaarlijk en L. Gol en Knipmeijer raakten beide – enigszins gelukkig, maar tegelijkertijd onfortuinlijk – de lat. De keren dat IJhorst gevaarlijk werd stond Fijnheer z’n mannetje, waardoor Ruinerwold uiteindelijk de 1-0 over de streep trok.

Voor beide ploegen een zeer nuttige oefenwedstrijd met veel inzet en een lekker tempo. Voor Ruinerwold een prima voorbereiding voor zondag, thuis tegen VIOS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.