Ruinerwold wint overtuigend eerste bekerduel

Na een flinke dosis oefenwedstrijden stond zondag het eerste bekerduel op het programma. Blankenham-uit is, zoals bekend, altijd lastig. Met 380 inwoners is Blankenham geen metropool, hoewel het toch de beschikking heeft over een gezellige kantine en een prima sportpark. De inzet van de grasmaaier en roller werden duidelijk gespaard voor de competitie, wat een tactisch sterke keuze was van de gastheren.

Ruinerwold begon gelijk met het spel dat het voor ogen had: volop druk zetten en kansen creëren. Het afronden van dat laatste gedeelte hoorde ook inbegrepen te zijn, maar liep niet direct op volle vaart. Toch was het na een dik kwartier raak via een prima goal van Nijmeijer. Dit bleek gelijk een voorbode op de doelpuntenhonger van laatstgenoemde, want in de 32e en 41e minuut tekende hij ook voor de 0-2 en 0-3. Nijmeijer informeerde voorzichtig naar de mogelijkheden van het meenemen van de wedstrijdbal, maar kreeg tot zijn teleurstelling nul op rekest. Met een 0-3 ruststand werd de hike van het hoofdveld naar de kleedkamers weer ingezet.

Ook na rust een energiek Ruinerwold. De Boer maakte al snel de 0-4, waarna het even wachten was op de 0-5. Deze kwam er uiteindelijk in in de 70e minuut via Tabak. Blankenham kwam er sporadisch uit, maar bleef gedisciplineerd en sportief spelen. Tien minuten voor tijd maakte Buld de 0-6, wat ook gelijk de eindstand betekende.

Kortom, een prima bekerduel voor Ruinerwold. Aanstaande dinsdag bepaalt Ruinerwold in eigen huis tegen Oranje Zwart wie de winnaar van de bekerpoule wordt. Om 19.30 wordt er afgetrapt.