Ruinerwold wint overtuigend van Twedo

Om nog uitzicht te houden op rechtstreekse handhaving, moest Ruinerwold zondagmiddag in eigen huis winnen van Twedo. De gasten uit Nieuw-Amsterdam zaten in een flinke dip, want in de voorgaande 8 wedstrijden pakten ze slechts één puntje. Een uitgelezen mogelijkheid voor Ruinerwold om tot een goed resultaat te komen.

De eerste helft werd gelijk duidelijk dat Ruinerwold niets te vrezen had van Twedo. Ruinerwold kreeg de beste kansen, waarbij de van een schorsing teruggekeerde Brinkman een hoofdrol vervulde. Nadat hij eerst van dichtbij over kopte, zag hij niet veel later zijn afstandsschot op de lat eindigen. Het leverde helaas geen doelpunt op, maar Twedo werd op haar beurt niet gevaarlijk. Dat bood Ruinerwold perspectief voor de tweede helft.

Tot ieders verrassing kwam Twedo goed uit de kleedkamer. Het kreeg direct de eerste, en enige, kans van de wedstrijd. Tinge schoot van dichtbij wild over. Na een uur pakte Ruinerwold de draad weer op en drong aan op de openingstreffer. Uiteindelijk was het Wagenaar die de 1-0 op het scorebord liet noteren. Na een mooi solo schoof hij de bal door de benen van doelman Harms.

Na de 1-0 ging Ruinerwold op zoek naar de beslissing. Uiteindelijk duurde het tot de 87e minuut tot deze er kwam. Hogenhorst kopte een voorzet van De Boer op het doel, waarna verdediger Zantingh de inzet in het eigen doel liep: 2-0. Na deze treffer was het verzet van Twedo gebroken en maakte Ruinerwold ook nog een derde treffer. De prima spelende Koetsier kwam 1-op-1 met doelman Harms, maar toonde zich niet hebzuchtig. Hij speelde de bal simpel breed op Jansen, die de 3-0 binnentikte.

Een uitstekende overwinning voor Ruinerwold, waar niets op viel af te dingen. Doordat Twedo onderin weer aansluit wordt het een spannende laatste zondag. Een zondag waarop je of met het hoofd in een ijsbak komt, of met de voeten voor de open haard eindigt. Het gemiddelde van die twee scenario’s doet er niet toe. Wat leider Ronald Kuurman exact met deze wijsheden bedoelde, is niet echt duidelijk. Maar winnen is dus de opdracht.

Ruinerwold moet op de laatste speeldag nog 2 tegenstanders inhalen, terwijl het er nog 3 kán inhalen. In Dalen speelt Ruinerwold aankomende zondag om 14.00 uur, tegen Dalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.