Ruinerwold wint van Steenwijkerwold

Op een schitterende feestzondag trapte Ruinerwold de beker af tegen Steenwijkerwold. De gasten begonnen sterk aan het duel en hadden in de eerste helft de beste kansen. Ewout Knol liet zich gelukkig niet verrassen, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee mochten.

In de tweede helft kwam Ruinerwold beter in haar spel en kreeg het kansen. Deze kwamen voornamelijk tot stand uit corners, maar het leverde nog geen doelpunt op. Ook Steenwijkerwold toonde zich niet gelukkig in de afronding en dus leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien. In de 86e minuut kwam daar dan toch verandering in. Mark Brinkman verscheen 1-op-1 met de doelman en rondde beheerst af: 1-0.

Steenwijkerwold probeerde nog een gelijkmaker te forceren, maar echt gevaarlijk voor het Ruinerwoldse doel werd het niet meer. De overwinning maakt het voor Ruinerwold een uitstekende start van het bekeravontuur. Voor de sfeer is het jammer dat Ruinerwold niet bij Steenwijkerwold in de competitie zit, want de bezoekers verplaatsten zich zonder moeite van de kantine naar de feesttent.

Morgenavond speelt Ruinerwold haar tweede bekerduel, thuis tegen Wapserveen om 20.15 uur. Dit duel werd eerder afgelast doordat Wapserveen te weinig spelers had. Door een gebrek aan lichtmasten komen de Wapserveners, of Wapvenigers, morgen naar Ruinerwold.