Ruinerwold wint verdiend in Vollenhove

VENO begon voortvarend aan het duel met Ruinerwold maar de eerste kans was voor de bezoekers; Ewout Kleene forceerde op rechts een corner die niets opleverde. Na ruim 10 minuten spelen kreeg Ruinerwold kans om de score te openen maar zowel Jeroen van der Berg als Kevin Loof wisten niet te scoren. VENO kwam er aan te pas om Ruinerwold na 17 min. op voorsprong te brengen: een scherpe vrije trap van Kevin Loof werd door een VENO-verdediger in eigen doel gewerkt (0 – 1). Kevin Loof bracht even later Jeroen van der Berg in stelling maar de spits slaagde er niet in om de keeper van de thuisclub te verschalken.
In de 26e minuut kopte Ewout Kleene goed terug op Marcus Koetsier maar de doelman kon er nog net een handje tussen krijgen. Na 37 minuten kreeg Ruinerwold een uitgelezen kans de 0 – 2 op het scorebord te brengen. De ploeg kreeg een penalty toebedeeld na hands van een VENO-verdediger, maar de doelman van VENO wist de door Marcus Koetsier genomen strafschop te keren. Vlak voor de pauze kwam Ruinerwold toch op de verdiende 0 – 2 voorsprong. Het was opnieuw Kevin Loof die een vrije trap in het doelgebied bracht en na een scrimmage was het verdediger Roland Lier die binnenschoot.
Na de pauze was het beeld van de wedstrijd minder: VENO slaagde er niet in gevaarlijk te worden omdat de Ruinerwoldse verdediging de zaak goed dicht hield. Ook aanvallend was het Ruinerwold die de beste kansen kreeg via onder meer Jeroen van der Berg en Jeroen Bakker. Pas in blessuretijd scoorde Ruinerwold opnieuw; nu was het Kevin Loof die op aangeven Ewout Kleene koeltjes binnenschoot ( 0 – 3). In de slotseconden kregen René van Oost en Jeroen van der Berg nog goede kansen maar de aanvallers slaagden er niet in de bal over de doellijn te werken.