Ruinerwold zet de wijkagent in het zonnetje

Onze wijkagent Gerrit Nijland gaat met pensioen. Verenigingen, inwoners en de jeugd van Ruinerwold wilden dit niet zomaar laten gebeuren. Collega’s van Gerrit werden gevraagd om Agent Gerrit naar Ruinerwold te lokken.

Daar aangekomen, in ons dorpshuis de Buddingehof, was er een warm onthaal voor onze veldwachter van inwoners, bestuursleden van dorpsbelangen, stichting oldtimerdag, en stichting zomerfeest,  de jongeren van de Spekbraander keet, organisatoren van het jaarlijkse sinterklaasfeest

In een korte toespraak werd Gerrit goed in het zonnetje gezet.  Bij belangrijke evenementen voor Ruinerwold organiseerde hij de zaken die door de politie geregeld moesten worden altijd perfect. Hij liet bijna nooit verstek gaan en kwam zelfs terug vanuit zijn vakantieadres omdat hij vond dat hij bij dat evenement aanwezig wilde zijn. Begin december reed hij altijd de zwarte pieten rond in zijn dienstauto.  Met de jongeren van de keten in Ruinerwold heeft hij een goede verstandhouding. Ook de jongeren konden altijd goed overleggen met Gerrit. Zeker ook rondom de jaarwisseling  werden er goede afspraken gemaakt met het carbidschieten. De afscheidnemende wijkagent was dan ook onder de indruk van het cadeau dat hij kreeg aangeboden van de jongeren van de Spekbraander keet.

Gerrit sprak uit dat hij altijd met veel plezier wijkagent is geweest van Ruinerwold. Hij roemde de saamhorigheid van de inwoners van Ruinerwold. Op zijn dienstfiets, volgepakt met cadeaus  is Gerrit na een lekker bakje koffie over Haakswold terug gefietst naar het politiebureau in Meppel.

Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen

Volg Dorpsbelangen ook op Facebook en Twitter

Dorpsbelangen

Bestuurslid van Dorpsbelangen