Ruinerwold zet sterke prestatie neer in Heerde

Na het prima gelijke spel tegen Germanicus mocht Ruinerwold afgelopen paaszondag afreizen naar Heerde. De thuisploeg, en tevens promovendus, kent een sterk seizoen. Met de derde plaats op de ranglijst heeft Heerde uitzicht op de nacompetite, maar zal daarvoor nog wel een flink aantal duels moeten winnen. Ruinerwold wil graag de laatste plaats definitief vaarwel zeggen en na de verliespartij van Raptim op zaterdagavond (3-0 in de derby tegen Germanicus), vormde het treffen met Heerde een uitgelezen mogelijkheid om de afstand met Raptim te vergroten.

Na een prima feestje van Wietse & Marijn zat iedereen rond 12.00 uur weer fris en fruitig in de bus. Na een bakkie koffie bij Heerde en een goede warming-up op het moderne kunstgras stonden beide ploegen om 14.00 uur gereed voor de aftrap. Heerde had vanaf het begin meer balbezit, hetgeen Ruinerwold prima vond. Enkele malen werd de thuisploeg gevaarlijk, maar echt in de problemen kwam Ruinerwold niet. Sterker nog, na een half uur spelen kwam Ruinerwold op voorsprong. Na geklungel in de defensie van Heerde kwam de bal voor de voeten van Ewout Kleene, welke de bal schitterend vanaf 20 meter in de verre hoek schoot: 0-1. Na de openingstreffer heerste de verwachting dat de thuisploeg zou aandringen, maar Heerde begon, ondanks een goede kans voor Keijl, er niet beter op te spelen. Ruinerwold loerde op de 0-2, maar beide ploegen gingen na 45 minuten rusten met een stand van 0-1.

Ook in de tweede helft had Heerde moeite om echt het spel te maken en Ruinerwold hield de boel vrij eenvoudig dicht. Tevens wist het op de counter erg gevaarlijk te worden. Een kwartier voor tijd leek Ruinerwold het duel dan ook te beslissen. Nijmeijer ging middels een mooie actie – niet zo mooi als het poortje op de achterlijn in de eerste helft, maar mooi – langs zijn man en schoot hard op doelman van Leeuwen. De rebound kwam voor de voeten van Telkamp en na enig overwegen schoot Telkamp de bal prima binnen: 0-2. Gezien het wedstrijdbeeld leek het nu over en uit, maar niets bleek minder waar. Heerde begon plotseling, of eindelijk, frank en vrij te spelen en werd met name over de flanken erg gevaarlijk.

Het was voor Ruinerwold zaak om stand te houden, maar al drie minuten na de 0-2 schoot Mike Bronsink na een goede actie op rechts de bal verwoestend in de korte hoek; 1-2. Heerde maakte direct haast om de 2-2 te forceren en Ruinerwold had alle energie nodig om de aanvallen van Heerde af te stoppen. Dit leverde enkele pittige duels op en na één van deze duels ontstond een opstootje, waarna Sem Hogenhorst bij de scheidsrechter werd geroepen. Met één keer sorry bleek het niet meteen al rechtgezet, met twee keer sorry leek het eerder dat het erger werd; Sem kreeg geel en mist de volgende match. Vijf minuten na de 1-2 kwam het doemscenario uit voor Ruinerwold, want Raoul Weijenberg schoot de bal vanaf 25 meter werkelijk schitterend via onderkant lat binnen; 2-2. Waar Ruinerwold een kwartier voor tijd nog volledig op de winst rekende, had het acht minuten later graag getekend een punt.

Heerde drukte in de slotfase Ruinerwold nog wel ver terug, maar Ruinerwold hield goed stand. Na 93 minuten spelen moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Voor Ruinerwold een wrang gevoel gezien de voorsprong van twee doelpunten, maar ook Heerde moet na afloop hebben gedacht dat er nog wel meer in zat. Na de wedstrijd werd er nog wat gedronken in Heerde dat, op uitzondering van enkele supporters met rare teksten, een prettige vereniging is. Door eerdere afgelasting verwelkomt Ruinerwold over vier weken Heerde dan ook graag op het eigen sportpark.

Ruinerwold heeft niet veel tijd om na te beschouwen op het duel met Heerde, want dinsdag komt Vitesse’63 voor een oefenduel naar Ruinerwold. Het is tot dusver onzeker in welke tenue Sander Nijmeijer uit de kleedkamer komt. Aankomende zondag wacht vervolgens een erg belangrijk duel, want dan speelt Ruinerwold uit tegen nummer laatst Raptim. Tot dinsdag en zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.