Ruinerwoldse feest op geweldige wijze gevierd

De vakanties zijn voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Bijna alle dorpen in de Regio hebben de feestvlag inmiddels binnengehaald. Echter voor de inwoners van Ruinerwold lag er nog een feestje in het verschiet. En dat wilden ze weten ook. In groten getale bezochten ze de feesttent. Van woensdag tot zondagavond stonden er talrijke activiteiten op het programma. Met als een van de hoogtepunten de traditionele optocht van versierde wagens.

Het feest in Ruinerwold was ook dit jaar opgebouwd rondom een aantal belangrijke pijlers en speerpunten zoals de Talentenshow en de Quizavond op de woensdagavond. En dat laatste bleek wederom een schot in de roos met leuke vragen, doe-opdrachten en muziekfragmenten. Aftredend voorzitter Martin Scheper kon een volle feesttent welkom heten. Maar liefst negentwintig teams hadden zich hiervoor opgeven. ‘Makkelijk Zat’ (Wietse Wagenaar) werd de grote winnaar met 95 punten. Op donderdag was de tent ingeruimd voor de kaarters en darters. Bij het klaverjassen werd Ingrid van Dijk de winnaar. Bij het jokeren was dat Gerda Kats. De winnaars bij het Darten waren Arjan en Robert. Onder het motto: ‘lekker door het dorp, met veel lekkers’ was er vrijdag een Scholendag.

Abba en Queen
De Stichting Zomerfeest had dit jaar kosten nog moeite gespaard om op vrijdagvond flink uit te pakken. De feesttent was zelfs twee spanvakken groter gemaakt. Het werd een flashback naar de jaren 70 en80 met muziek van Abba en Queen. Dancing Queen, Mamma Mia en Waterloo: geen enkele tophit werd overgeslagen door Abba Fever. En ook ‘Queen Forever’ deed iedereen versteld staan met hun fantastische interpretatie van de legendarische Britse rockformatie ‘Queen’.

Traditionele optocht
Feest of geen feest, de Ruinerwoldigers moesten zaterdagmorgen al weer vroeg uit de veren voor de traditionele optocht. Om 09.00 uur begon de keuring van wagens van particulieren, verenigingen, schoolwagen en individuelen. Dat er de afgelopen tijd weer veel tijd en energie was gestoken bij het optuigen van de wagens was duidelijk te zien. Kwaliteit gaat nog altijd boven kwantiteit zo bleek. Prachtige creaties en spitsvondige ideeën kwamen voorbij tijdens de optocht. In totaal deden er eenendertig wagens mee en vijftien particulieren. De eerste prijs bij de particuliere wagens ging naar ‘De Tied draait deur’. Bij de schoolwagens was dat: Piratenschip. En bij de individuelen: ‘Opgewonden door het Zomerfeest’. De mannen van ER Geluid zorgden ervoor dat het lang gezellig bleef in de tent. De kermislui deden zaterdagmiddag eveneens goede zaken. Hier was het vooral dringen bij de zweefmolen en de botsauto’s. Ook de andere attracties hadden over belangstelling niet te klagen. Voor de grote feestavond op de zaterdagavond was Topband ‘This is Beethoven’ gecontracteerd. Veel was er niet voor nodig om de tent op de kop te zetten. Een biergooi incident over de mengtafel van de band zorgde ervoor dat er niet verder gespeeld kon worden. Erwin Flik, de nieuwe voorzitter had er geen goed woord voor over: ‘Een idioot verpest het voor de rest, jammer, want de stemming zat er goed in’.

Ruunerwold Hef Talent
Zondagmorgen was de tent voor de gezamenlijke kerken. Er werd gezongen en prikkelende Bijbelverhalen kwamen voorbij tijdens deze speciale dienst. Voor het eerst geen playbackshow op het zomerfeest in Ruinerwold, maar wel een talentenshow: Ruunerwold Hef Talent! Omdat menig bezoeker zich van een goede plek wilde verzekeren waren de meeste stoelen al vroeg in de middag bezet. Niet alleen de jeugd liet zich hier onbetuigd ook volwassenen lieten zien dat er nog genoeg talenten rondlopen in het dorp. Zoals o.a: de 16 jarige drummer Tim Wienen met een spetterende drumsolo liet zien. KaramBam sloot het feest af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.