Schildersclub “Amatura”

img_6523Tegenwoordig zijn er veel clubs en verenigingen in Ruinerwold die zich via deze weg laten informeren. Ook wij willen daar enige informatie aan toe voegen. De schildersclub “Amatura”, waarvan waarschijnlijk veel mensen in deze omgeving het bestaan niet weten, is al meer dan 40 jaar geleden begonnen. Al gauw nam de club haar intrek op de benedenverdieping van het pand naast café de Kastelein, Dijkhuizen nr 8b.

Toen daar de dokterspraktijk werd gevestigd volgde een verhuizing naar de bovenverdieping. Daar schilderen we nog steeds wekelijks op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur tijdens de maanden september tot mei. Eenmaal in de veertien dagen komt een deskundige om ons te begeleiden. Iedereen mag zelf weten waarmee hij/zij wil werken, olieverf, aquarel, acryl of tekenen. Het onderwerp kies je zelf uit. Sommige leden schilderen in opdracht. Alle spullen die worden gebruikt voor het schilderen kunnen blijven staan wat erg handig is.

Wij hebben op verschillende locaties exposities gehad, zoals in de voormalige gemeentehuizen Ruinerwold en de Wijk, Museumboerderij De Karstenhoeve, gemeentehuis van De Wolden in Zuidwolde en het Hospice in Hoogeveen. Momenteel hangen onze schilderijen in dorpshuis de Buddingehof. Diegene die interesse heeft kan altijd een keer, op dinsdagavond, een kijkje komen nemen. Naast de dames hebben wij ook een heer in ons midden. Hopelijk is d.m.v. deze informatie iets meer bekend geworden over onze schildersclub.
Zijn er vragen, bel ons.

Harmien Nijland: tel. nr. 0522481789​
Heleen Waijboer: tel nr. 0522451547