Schitterende 28e editie Oltimerdag Ruinerwold

De 28e editie van Oldtimerdag is weer het ‘feestje’ geworden waar tevoren op gehoopt werd. Al vroeg in de ochtend trok een invasie van oude voertuigen het dorp binnen. De inwoners genoten en zagen dat het goed was. ‘Zien en gezien’ worden is na al die jaren nog steeds het motto van het gratis te bezoeken evenement.

En aan die succesvolle formule wordt uiteraard niet of nauwelijks meer getornd. Wat in ‘93’ begon als een piepklein oldtimertreffen als een gecombineerde activiteit op Monumentendag van de Stichting Historie, is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement met normaal gesproken vijftienhonderd voertuigen en ruim twintigduizend bezoekers. En die aantallen werden zaterdag ruimschoots gehaald.

Grootste en gratis openlucht evenement
‘De Oldtimerdag hier in Ruinerwold is een van de grootste en gratis te bezoeken evenementen op dit gebied van ons land’ meent Henk Westerbeek, stichtingsbestuurslid, en man van het eerste uur. Het geheim! ‘De gemoedelijkheid en laagdrempeligheid. Je kunt hier op je gemak de boel bekijken en een praatje maken met de bezitters van de oude voertuigen. De man die het hele jaar aan zijn solex heeft lopen sleutelen is hier net zo belangrijk als de eigenaar van een T-Ford uit de jaren twintig. Dat verklaart gelijk ook waarom heel veel bezitters van voertuigen elk jaar terugkomen’.

‘Iedereen is wel toe aan gezelligheid zo laat Jan uit Koekange weten’. En ook de deelnemers waren deze zonnige dag goed geluimd. ‘Ik heb vandaag weer genoten vertelt Klaas uit Havelte. Ben met de tractor gekomen. Die breng ik straks eerst naar huis, en daarna gaan we een goud gele rakker drinken. Die lacht me nu al toe!’. Rond 15.00 uur waren er 1509 inschrijvingen zo liet de organisatie weten. “we zijn super tevreden’. Ook de horeca deed goede zaken. Mede door het prachtige weer was de hamburgers, ijsco’s en gekoelde drankjes niet aan te slepen. Overal zaten de terrassen vol en klonk er gezellige muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.