Schokkende mail vanuit spelersgroep Zaal 3!

Onderwerp: Uit de kast
Beste voetbalvrienden,
Het onderwerp klinkt misschien wat beladen, en dat is het eigenlijk voor mij ook. Ik ben nu meer dan een jaar onderdeel van het team en op één of andere manier heeft dat toch een bepaalde band geschapen. Het op vrijdag voetballen vind ik enorm leuk en om dat in zo’n team te doen is al helemaal top. Ik ben oprecht blij dat ik zo goed ben opgevangen in de groep.

Ik waardeer het enorm dat ik zo ben opgevangen en dat ik het plezier in het voetballen terug heb gekregen. Juist daarom wil ik openhartig naar jullie zijn. Ik heb zelf eerlijkheid erg hoog in het vaandel staan en hoop dat ook van een ieder terug te krijgen. Maar sinds kort staat er een leugentje tussen ons in. Althans, iets wat ik niet aan jullie heb verteld.

Gezien onze band en mijn waardering naar jullie toe wil ik graag een schone lei maken. Misschien hebben jullie al een idee, maar ik zal het zelf nog even verwoorden.

Afgelopen vrijdag hebben we met het eerste en tweede getraind. Het was een super training, maar midden op de avond dacht ik, ow shit ik moet het ze zo vertellen. Ik durfde het toen niet en heb het dus die avond ook niet gedaan. Zeker tijdens het douchen valt zoiets verkeerd, dus heb ik mijn mond maar gehouden. Op een gegeven moment zag ik sommige jongens wel raar kijken, maar zelfs toen durfde ik het niet te zeggen. Omdat de ‘vaste jongens in het team’ al richting de bar waren en de rest eigenlijk niet precies weten hoe het zit, besloot ik om niks te zeggen en later een mail te sturen.

Wel nu dus. Ik moet jullie hierbij bekennen dat ik afgelopen vrijdag tijdens trainen geen schone onderbroek bij me had. Ik schaam me hier enorm voor en draag de kosten van €1 zoals opgeschreven op de boetelijst. Ik heb de rest van de avond in een bezwete boxershort bij de Kastelein gezeten en voel me nu vies. Het eerste wat ik morgenvroeg ga doen is douchen en de boxershort ritueel verbranden.

Ik hoop op jullie begrip, en dat ik voor jullie nog steeds dezelfde speler als voor deze mail ben.

—————————————————————————————————————————————-

Nu is bovenstaande mail natuurlijk een grapje, maar wij hopen dat de boodschap overkomt. 11 oktober dit jaar was de nationale ‘Coming Out Day’. Op deze dag presenteerde de KNVB haar actieplan met als doel homo-acceptatie in de voetballerij. Dit kan alleen door meer bewustzijn en tolerantie te creëren. Onder het motto ‘kleine beetjes helpen’, dragen wij met deze inzending als Zaal 3 ons steentje bij. We hebben een super leuk team met tien hetero spelers en twee homo leiders. Laat ik het anders verwoorden. We hebben een super leuk team met 12 geweldige gasten! Want de geaardheid van een teamgenoot doet toch helemaal niks af aan de band die wij met elkaar hebben.

Plezier, Bier, Ouwehoeren, Gein maar ook Tolerantie!

Max Dannenburg, Mathijs Koetsier, Lennart Nooren, Wouter Westenbrink, Ewout van der Velden, Andre Luten, Jordy Flinkert, Arjan Schoemaker, Rick Zantinge, Jeroen ten Brink, Chris Westerbeek en Mathijs Slomp.

Wij zijn Zaal 3…..of wist je dat nog nie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.