Scholen doen mee aan Wecycle

CBS De Arendsvleugel en de Harm Vonckschool uit Ruinerwold deden met nog 180 basisscholen mee aan de jaarlijkse Wecycle-inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).


Leerlingen van 180 basisscholen geven met de Wecycle-inzamelactie via Stichting Jarige Job kinderen uit arme gezinnen een leuke verjaardag. Door mee te doen aan de scholeninzamelactie helpen de leerlingen andere kinderen via Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis. Meer informatie: www.jarige-job.nl.

De scholen ontvangen hiervoor ook een cadeau. Wecycle zorgt ervoor dat de apparaten optimaal worden gerecycled en doneert 285 Verjaardagsboxen aan Stichting Jarige Job. Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: ‘Wecycle wil verbinden en is daarom graag betrokken bij lokale initiatieven. Het is goed dat kinderen leren om e-waste niet weg te gooien, maar in te leveren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.