SCO legt voor rust basis voor zege op veerkrachtig Kios

Een allerminst subliem spelend SCO legde de basis voor de uiteindelijke 23-17 overwinning op laagvlieger Kios met name in het laatste deel van de 1e helft toen de moeizaam scorende thuisclub de 8-4 voorsprong alsnog vergrootte naar een 11-4 ruststand. Wie verwacht had dat de thuisclub die scherpte door zou trekken naar de 2e helft kwam bedrogen uit, want een zeker niet minder Kios was de evenknie van de koploper. De thuisclub mocht dan ook blij zijn dat men op de juiste momenten haar antwoord klaar had op treffers van de gasten, waardoor de uiteindelijke zege nooit echt in gevaar kwam, maar de bezoekers na rust wel de morele winnaars waren in deze kwalitatief niet erg hoogstaande wedstrijd.

SCO startte door blessures met Brit Rottink, Henk Jan Bakker en Frank van der Veen in de basis, waardoor het met name in het 1e aanvalsvak even zoeken was naar de juiste combinaties. Na de eerste vakwisseling was het de opnieuw sterk spelende Roman Veznik en Jantine Hoogeveen die voor de eerste marge zorgden. In deze openingsfase ging het crescendo voor de thuisclub die met dank aan Britt Rottink en Roman Veznik in no-time met 6-2 leidde. Wellicht veroorzaakte deze snelle voorsprong een afnemende scherpte bij de thuisclub, terwijl Kios zich steeds beter ging instellen op de aanvallende acties van de blauwhemden. Daardoor viel de wedstrijd halverwege op 8-4 enigszins stil en kabbelde de wedstrijd wat voort. Er was een time-out voor nodig om de haperende aanvalsformaties weer op gang te brengen, waarbij het opvallend was dat het juist rebounder Wolter Achttien zijn ploeg samen met Frank van der Veen de weg moest wijzen naar een uiteindelijke 11-4 ruststand.

Toen Roman Veznik na de hervatting meteen het dozijn volmaakte met een gave doorbraak verwachtte iedereen dat SCO de gasten wel even korfballes zou geven. Niets was minder waar, want met 3 treffers in even zovele minuten bezorgde Kios zichzelf een flinke boost voor de rest van de 2e helft. Dat bleek ook wel in het vervolg, waarin men simpel gelijke tred hield met de thuisclub die het meer van incidentele treffers moest hebben getuige de 15-10 tussenstand halverwege. Kios werkte hard en wenste zich ook in het vervolg allerminst te laten slachtofferen door de koploper die met verse krachten aan de herenkant er nog een slotoffensief probeerde uit te persen. In feite leidde dat niet tot het beoogde resultaat, omdat het wilskrachtige Kios brutaalweg bleef mee scoren en achteraf moest constateren dat men voor rust in feite verzuimd had de deze middag niet echt overtuigende lijstaanvoerder een lastig middagje te bezorgen.