Sleen en Ruinerwold spelen gelijk

Een cruciaal duel. Zo werd het treffen tussen Sleen en Ruinerwold met recht betiteld. Nummer laatst Sleen kon het gat dichten met de concurrentie, waar Ruinerwold juist de voorsprong wilde vergroten. Voordat de wedstrijd begon werd eerst een indrukwekkende minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Ruinerwold-vrijwilliger John Bruin.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd kende een gespannen karakter. Veel inzet, hoge ballen en weinig goed voetbal. Het veld hielp daar ook niet echt bij. Sterker nog, door de ontdekking van een konijnenhol op het veld lag het duel vijf minuten stil. Enkele vrijwilligers gooiden het hol weer dicht met vers geschepte graszoden, waarna het duel werd hervat.

Het werd al snel duidelijk dat het duel een openingstreffer nodig had. Deze kwam er dan ook in de 35e minuut, maar dan wel in het voordeel van Sleen. Een hoge voorzet werd niet goed weggewerkt, waarna Dekker de 1-0 binnenschoot. Sleen was vastberaden om met een voorsprong de rust in te gaan, maar Loof wist dit in de blessuretijd te voorkomen. Na goed doorzetten schoot hij de bal prima langs doelman Veuger: 1-1.

Een belangrijke gelijkmaker voor Ruinerwold, zeker in moreel opzicht. De tweede helft kon nu in het teken staan van een voorsprong pakken. Dit bleek in de praktijk toch wel lastig. Sleen toonde zich ook in de tweede helft een stugge ploeg en Ruinerwold had heel veel moeite aanvallend gevaarlijk te worden. Ruinerwold had in het tweede helft wel dreiging, maar Sleen stichtte het meeste gevaar.

Een echt grote kans creëerde Ruinerwold niet meer, daar waar Sleen twee goede kansen kreeg. Vooral Goeree had de kans op een heldenrol, maar schoot de bal uiteindelijk recht op doelman Burgwal, die op zijn beurt prima redde. Burgwal, derde doelman en al vijf jaar niet meer actief in competitieverband, onderscheidde zich later nogmaals door een afstandsschot te keren.

Uiteindelijk wisten beide ploegen geen winnende treffer te maken, waardoor de punten werden gedeeld. Voor Ruinerwold een redelijke uitslag, aangezien de concurrentie wat meer punten liet liggen. Op basis van inzet had Ruinerwold ook zeker recht op een punt. Sleen had op haar beurt met wat meer precisie een goede slag kunnen slaan.

Komende zondag speelt Ruinerwold thuis tegen Weerdinge. Vijf weken geleden speelde Ruinerwold in Weerdinge een afgrijselijke tweede helft en heeft dan ook zeker nog wat goed te maken.