Smaakmakers Festival 27-28 september

Foodwalk start vanaf museumboerderij De Karstenhoeve
Kom smullen van Drentse streekproducten en leer alles over het plukken en bereiden van vers voedsel uit de natuur tijdens het Smaakmakers Festival op 27 en 28 september in De Wijk! In samenwerking met de Ondernemersvereniging De Wolden organiseert Landschapsbeheer Drenthe een smakelijk festival dat in het teken staat van ‘Food Telling’. Op het festivalterrein kunt u kennismaken met diverse streek- en wereldproducten.

Bedrijven die werken met puur, eerlijk en lokaal voedsel komen hun verhaal vertellen. Gelukkig wordt er niet alleen gepraat, want er wordt ook heerlijk gekookt. Er worden bijzondere gerechten bereid: smoothy’s op basis van groene thee, runderhamburgers met koffiekruiden of houtgestookte pizza’s.

Zelf voedsel plukken
Tijdens het Smaakmakers Festival vinden in de omliggende dorpen foodwalks plaats. Met de foodwalks gaat u terug naar het begin: waar komt ons voedsel vandaan? Aan de hand van lekkere recepten maakt u onder begeleiding van een gids een wandeling in de natuur om de benodigde ingrediënten te plukken. Tijdens het wandelen vertelt de gids u alles wat u wilt weten over de gewassen die u tegenkomt. Onderweg doet u lokale winkels aan om benodigde streekproducten te halen voor het recept. De foodwalks worden afgesloten op het festivalterrein in De Wijk. Op het terrein is voor de deelnemers van de foodwalks een speciale tent ingericht. Hier gaat u onder leiding van een deskundige kok uw gerecht bereiden en opeten. Uiteraard gaat u aan de slag met de heerlijke ingrediënten die u tijdens de wandeling hebt verzameld. Bijzonder en gezond! Tijdens het Smaakmakers Festival kunt u de foodwalks lopen in Veeningen, Echten, Ten Arlo en Ruinerwold.

Ruinerwold
Vanaf museumboerderij De Karstenhoeve gaat u met een gids op pad. U krijgt informatie over eetbare kruiden en over het landschap.
Datum: 28 september 2014
Tijd: 12:00 – 14:30 uur. Om 14:30 uur vertrekken de deelnemers gezamenlijk naar het festivalterrein aan de Julianaweg in De Wijk.
Startpunt: Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, 7961 NL in Ruinerwold
Kosten: €7,50. U betaalt bij de start van de foodwalk.
Aanmelden: Verplicht door middel van het inschrijfformulier op de website van Landschapsbeheer Drenthe. Per foodwalk zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar. Let op! U kunt inschrijven tot en met 24 september 2014. Meer details: www.landschapsbeheerdrenthe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.