Spannende ontknoping Leesvirus

Dinsdag 24 maart was de spannende ontknoping van de Leesvirusquiz. De afgelopen drie maanden hebben de leerlingen van elf groepen 6 van basisscholen in De Wolden tien boeken gelezen, hun mening gegeven over de boeken op de website www.leesvirus.nl en boek- en internetvragen beantwoord. Hun creativiteit konden zij kwijt in het maken van leesvirussen en filmpjes over een of meerdere Leesvirusboeken en dat hebben zij met verve gedaan. Met deze verschillende opdrachten konden de leerlingen punten voor hun school verdienen.

De leerlingen, hun juf of meester en ouders werden in twee rondes, één ’s morgens en één ’s middags, in De Buddingehof in Ruinerwold ontvangen door het Leesvirusteam van bibliotheken De Wolden en oma De Boer (presentatrice Baukje Fennema). De leerlingen mochten direct middels een knikker stemmen op hun favoriete boek. Raadsels op een cruise-schip van Vivian den Hollander bleek het meest besmette boek te zijn, want dat kreeg de meeste knikkers van de leerlingen.

Vervolgens testte oma De Boer de kinderen middels een korte quiz hun kennis over de gelezen boeken. De winnaar ontving voor zijn/haar klas een heerlijke slagroomtaart. Oma De Boer waarschuwde de kinderen voor nog meer besmetting, want de taart zit vol leesvirusbacillen.

Daarna was het tijd voor de bekendmaking van de winnaar van de Leesvirusquiz. De ontknoping was heel spannend want Het Groene Hart 6a uit Zuidwolde bleek met slechts 2 punten verschil gewonnen te hebben van de nummer twee, De Arendsvleugel uit Ruinerwold. Het Groene Hart 6a had het maximum aantal te behalen punten verdiend, namelijk 180! Het Groene Hart 6b uit Zuidwolde is derde geworden met 176 punten.

Na een korte pauze speelde oma De Boer samen met een groot aantal kinderen scenes na uit drie Leesvirusboeken. Alle leerlingen zijn behoorlijk besmet geraakt met dit virus en kunnen het lezen dan ook niet meer laten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.