Spannende Woldenderby eindigt in gelijkspel

Voor aardig wat publiek werd zondag de Woldenderby gespeeld: Wacker tegen Ruinerwold. De eerste editie werd winnend afgesloten door Ruinerwold, waardoor Wacker extra gebrand was op revanche. Burgemeester de Groot was aanwezig bij de derby, en verrichte om 14.00 uur de aftrap.

Ruinerwold was de bovenliggende partij in de eerste tien minuten, waarna Wacker beter in de wedstrijd kwam. Het kreeg dan ook de beste kansen in de eerste helft en opende de score na 21 minuten spelen. Edwin Dekker schoot vanaf randje zestien op doel, waarna de bal van richting werd veranderd en Knol kansloos liet: 1-0. Ruinerwold kon er weinig tegenover stellen en op slag van rust verdubbelde Wacker zelfs de score. Stadman mocht in alle vrijheid afdrukken en schoot in twee instanties de bal achter knol.

De tweede helft moest Ruinerwold meer brengen en dat deed het. Wacker werd teruggedrongen op eigen helft en hield de bal totaal niet meer in de ploeg. Na een uur spelen haalde De Boer uit, waarna Tim Hogenhorst de bal van richting veranderde: 2-1. Ruinerwold maakte haast en wist dat een gelijkspel nu dichtbij was. Het duurde uiteindelijk tot de blessuretijd, maar de gelijkmaker kwam er. Bij een vrije trap van 20 meter was de ‘muur’ van Wacker zo vriendelijk om uit elkaar te lopen, waarna de bal van Heins langs doelman Dekker suisde: 2-2.

In het restant van de blessuretijd streden beide ploegen nog vol voor de winst, maar gescoord werd er niet meer. Zo kwam er een einde aan een niet al te beste, maar spannende derby. Daarnaast was het ook een sportieve editie. De uitstekend leidende Mansouri had geen kaarten nodig om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Ruinerwold speelt zondag thuis tegen De Blesse. Het moet winnen om weer aansluiting naar boven te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.