Spokedam kleurt rood

In Noordwolde vandaag het duel tegen Olyphia; de thuiswedstrijd werd met 3 – 1 gewonnen maar helemaal gerust was men niet op een goede afloop mede door een aantal blessures.

Het eerste kansje was voor Olyphia maar Ruinerwold antwoordde direct met een kans voor Kevin van Dijk maar zijn schoot verdween naast het doel. Olyphia was in deze fase iets sterker en met name de spelhervattingen uit vrije trappen en corners waren gevaarlijk. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Olyphia in de 21e min. op voorsprong kwam uit een hoekschop (1 – 0). En twee minuten was het opnieuw raak voor de thuisploeg: een vrije trap van grote afstand werd verkeerd beoordeeld en kon worden binnengetikt (2 – 0). Toen opnieuw 2 minuten later Olyphia een penalty benutte vanwege een overtreding in het strafschopgebied leek de wedstrijd al beslist (3 – 0).
Het pleit voor de ploeg van Wilko Niemer dat men het hoofd niet liet hangen en in de 28e min kwam de aansluitingstreffer op het bord: een vrije trap van René van Oost belandde via het hoofd van Jeroen Bakker voor de voeten van Kevin van Dijk die goed binnenschoot (3 – 1). Deze treffer gaf Ruinerwold weer moed en nog voor rust werd de schade gerepareerd: eerst profiteerde Marcus Koetsier van een fout van de doelman (3 – 2) en in de blessuretijd van de eerste helft bracht Kevin van Dijk met zijn tweede treffer Ruinerwold langszij (3 – 3).
De eerste kans na rust was voor Olyphia: maar een toegekende penalty vanwege hands werd naast geschoten. Doordat voor rust een speler van Olyphia met rood was bestraft had Ruinerwold een licht overwicht wat o.a. een kans opleverde voor Jeroen van der Berg maar de doelman redde met enig geluk. Maar ook Olyphia kreeg kansen de eerste in de 65e min, ging hoog over; de tweede kans uit een vrije trap leverde een corner op die bij de tweede paal werd binnengekopt en de winnende treffer opleverde voor Olyphia (4 – 3). Door dit doelpunt leek Ruinerwold de weg een beetje kwijt wat resulteerde in maar liefst 3 rode kaarten voor resp. Jacco Huisman, Kevin Loof en Paul Smid. Kaarten die verdere gevolgen zullen hebben voor de personele problemen die er al waren i.v.m. blessures.
Ruinerwold probeerde nog van alles maar het leverde niets op.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Mathieu Klooster,
Verdediging: René van Oost (75e min. Kevin Loof), Ewout Kleene, Jeroen Bakker en Mark de Leeuw.
Middenveld: Ewout Kleene, Wietse Wagenaar, Kevin van Dijk en Erik Telkamp (80e min Paul Smid)
Aanval: Jeroen van der Berg, Marcus Koetsier.