Sportbegeleider Norbert Baas zet ouderen in beweging.

Iedere dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.00 is er de mogelijkheid om onder begeleiding te bewegen in de sporthal bij het dorpshuis de Buddingehof in Ruinerwold. De lessen worden gegeven door MbvO (meer bewegen voor ouderen) docent Norbert Baas die deze lessen voor de stichting Sport en Beweeg uit Hoogeveen verzorgt. Deze stichting is weer gelieerd aan Sport Drenthe en is opgericht om mensen een mogelijkheid te geven om te bewegen op eigen niveau en met min of meer leeftijdsgenoten.

De groep in Ruinerwold bestaat op dit moment uit 3 dames en 4 heren tussen de 65 en begin 80 al willen sommigen niet vertellen hoe oud ze nu precies zijn en eigenlijk maakt dat ook niet uit! De deelnemers zijn nog fit en in staat om stukjes te hardlopen of zware oefeningen uit te voeren al is er uiteraard ruimte om even rustig aan te doen of oefeningen niet uit te voeren. Het mooie van de MBvO lessen is dat niets hoeft maar alles mag maar dat iedereen wel uitgedaagd wordt om iets meer te bewegen dan anders of andere oefeningen uit te voeren. Elke les zit er ook wel een cognitieve oefening verwerkt in de opdrachten zodat ook het brein aan het werk gezet wordt.

De lessen worden nu volgens de RIVM-regels geven in groepen van maximaal 4 personen die niet mengen en op anderhalve meter van mekaar. Het gedeelte van de hal is ook groot genoeg hiervoor en de buitendeur wordt opengezet voor de ventilatie. Wedstrijdjes onderling is op dit moment niet mogelijk maar in normale omstandigheden wel een onderdeel van de lessen. Op dit moment staan de lessen meer in het teken van algemene fitheid en krachtoefeningen. Maar ook nu zie je soms zweetdruppels verschijnen.

De groep is samen met betrokkenen op zoek naar nieuwe deelnemers om de voortgang volgend jaar te waarborgen en omdat het leuker is met een grotere groep vanwege de sociale contacten die toch mogelijk zijn tijdens het beweeg uur. Iedereen die geïnteresseerd is kan een proefles meemaken om te kijken of het iets voor haar of hem is.
Voor informatie kan er ook contact worden opgenomen met Norbert Baas email norbert-baas@hotmail.com

Eén gedachte over “Sportbegeleider Norbert Baas zet ouderen in beweging.

 • 26 november 2021 om 10:39
  Permalink

  Kan ik dinsdagmiddag langs komen ?
  Mijn naam is Henk Booij.
  Via de revalidatie-arts en Vogellanden ben ik naar u doorverwezen.
  Ik heb de spierziekte HMSN type 2 en wil graag indien mogelijk sporten.

  Met vriendelijke groet,
  Henk Booij

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.