Staande ovatie voor toneelspelers UDI Ruinerwold

Udi Een staande ovatie was er zaterdagavond voor de toneelspelers van rederijkerskamer UDI. Meer dan 180 toneelliefhebbers wisten wederom de weg naar café Centraal in Ruinerwold te vinden, waar het blijspel ‘Rag en Rauw’ in drie bedrijven werd opgevoerd. Ook de middagvoorstelling, speciaal voor senioren, werd goed bezocht. De teller stond op maar liefst 140 belangstellenden.

Blije gezichten bij de spelers alom. Niet alleen om de vele bezoekers en enthousiaste reacties van het publiek, maar ook om de lovende woorden van de schrijver van het stuk, Cees Verwaaijen. Hij zat tijdens de uitvoering met zijn vrouw eerste rang: “Ik ben zeer aangenaam verrast. Deze uitvoering heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het was zelfs nog beter dan ons eigen stuk”, moest hij bekennen. En dat de schrijver volop genoot bleef niet onopgemerkt. Zijn schokkende schouders waren zelfs achterin de zaal te zien.
Udi (2)
Het was dan ook een hilarische voorstelling met veel komische taferelen. Het toneelstuk gaat over de familie Rag en Rauw. Ze zijn al jaren elkaars buren en tegenpolen. De familie Rag is keurig, bij smetvrees af. De familie Rauw neemt het allemaal niet zo nauw. Eigenlijk kunnen ze niet met en niet zonder elkaar. Ook al omdat dochter Roosje Rag stapelverliefd is op de extreem verlegen zoon Rex Rauw. De straatprijs van de Postcodeloterij valt in de straat en dat geeft een hoop consternatie, want heeft Berend Rauw nou wel of niet zijn loten opgezegd?

De regie lag in handen van Elly Remmelts. Jan van Elp fungeerde als souffleur. Heeft u het blijspel nog niet gezien, dan bent u op zaterdag 14 november van harte welkom in Dorpshuis ‘De Barg’n’ in Berghuizen. Daar wordt het stuk nogmaals ten gehore gebracht. De voorstelling begint om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. De prijs bedraagt €2,00 voor donateurs en €5,00 voor niet donateurs. Ook zijn er weer leuke prijzen te winnen tijdens de welbekend verloting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.