Start met het uitzetten van de kunststof-container

Maandag 22 juni start De Wolden met het uitzetten van de kunststof-container. Het uitzetten duurt tot en met vrijdag 3 juli, in totaal worden circa 9.100 containers uitgezet. Vanaf juli worden de nieuwe containers geleegd. De afvalkalender voor de kunststofcontainer wordt komende week huis-aan-huis verspreid met de Wolder Courant. De inzameldagen voor de containers voor gft-afval en restafval blijven gelijk.

Ruim 95 procent van de huishoudens in De Wolden gaat meedoen aan de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval, blikjes en drankenkartons. Het gaat om verpakkingen voor zuivel, sap en frisdrank, maar ook voor wijn en saus. De container is donkergrijs met een oranje deksel en net zo groot als de andere containers.

Waarom afval scheiden werkt
Ongeveer 65 % van het afval in De Wolden wordt gescheiden ingeleverd. In 2020 wil de gemeente graag naar: 75% van het afval gescheiden inleveren. Grondstoffen worden steeds schaarser. Herbruikbaar afval kan weer als grondstof dienen voor nieuwe producten. Het apart ingezamelde plastic wordt bijvoorbeeld verwerkt tot granulaatkorrels. Hiervan kunnen nieuwe producten als speelgoed, tennisballen, frisdrankflessen en nieuwe verpakkingen gemaakt worden. Hergebruik van afval levert ook een belangrijke bijdrage aan de reductie van CO2-uitstoot. Alles wat hergebruikt kan worden, hoeft immers niet verbrand te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.