Start trainingen De Wolden kiest voor talent

Met het motto “De Wolden kiest voor talent” wordt in gemeente De Wolden dit jaar een training georganiseerd gericht op het herkennen en ontwikkelen van de unieke talenten van kinderen en jongeren. Op 31 januari gingen in het gemeentehuis van Zuidwolde 60 deelnemers van start met deze bijzondere training.

Talent herkennen is de sleutel
Na de opening door wethouder cultuur Albert Haar en wethouder onderwijs
Mark Turksma nam Luk Dewulf de groep mee in de verschillende talenten. Ieder mens, jong of oud, bezit unieke sterke punten. Gebruik maken van deze talenten is de sleutel tot meer energie, veerkracht en geluk. Het draait niet om uitblinken in een bepaald schoolvak, maar om activiteiten die vreugde en voldoening schenken. Met deze methode ontwikkelen kinderen veerkracht en zelfvertrouwen. De nadruk komt immers te liggen op wat het kind wél kan. Dit helpt kinderen en jongeren, eigenlijk iedereen, om zichzelf beter te leren kennen. De benadering van talentontwikkeling die in de training wordt gepresenteerd is geen rigide methode, maar kan overal naadloos worden geïntegreerd.

Olievlek
In 2023 werd er na de lezing van Luk Dewulf zo enthousiast op deze training ingeschreven dat besloten werd voor drie trainingsrondes gaan. De trainingen worden gegeven door talentexperts Luk Dewulf en Els Pronk, in samenwerking met Nienke Bouwman van de IJsselgroep. De training is gestart op 31 januari en er wordt al hard gewerkt aan een vervolg. Het streven is dat er een zich uitbreidende olievlek zal ontstaan zodat uiteindelijk ieder kind in De Wolden op deze kindvriendelijke, talentgerichte manier benaderd zal worden; thuis, op school, op de sportclub, bij de muziekvereniging etc. Want: De Wolden kiest voor talent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.