Stem tegen beschermd dorpsgezicht Ruinerwold

De VVD De Wolden heeft op haar website www.dewolden.vvd.nl een oproep geplaatst om een stem achter te laten voor of tegen de aanwijzing van een aanzienlijk deel van Ruinerwold als beschermd dorpsgezicht.

De VVD De Wolden is tegen deze aanwijzing. De monumentale panden aan Haakswold, Boerpad, dr. Larijweg en Oosteinde zijn ook zonder bescherming door de jaren heen goed onderhouden door de eigenaren. De meerderheid van de bewoners heeft te kennen gegeven geen behoefte te hebben aan rijksbescherming. De aanwijzing brengt extra regels en daarmee ook kosten met zich mee.

De VVD heeft afgelopen zomer al Tweede Kamerleden en Statenleden rondgeleid door Ruinerwold. Vervolgens hebben de Tweede Kamerleden en de Statenleden via hun eigen netwerk gelobbyd om Ruinerwold niet aan te wijzen als beschermd dorpsgezicht.
De Rijksdienst voor archeologie, cultuurlandschap en monument is echter zeer vasthoudend om een deel van Ruinerwold wel de status van beschermd dorpsgezicht te geven.

De reacties die binnenkomen via www.dewolden.vvd.nl worden door het bestuur en de fractie van VVD de Wolden onder de aandacht gebracht bij de Rijksdienst en de Tweede Kamerleden. Laat uw stem horen!

6 gedachten over “Stem tegen beschermd dorpsgezicht Ruinerwold

 • 4 februari 2013 om 13:18
  Permalink

  beste mensen,
  laat horen hoe je erover denkt, willen wij nog meer regeltjes?
  DE GROETEN!

  Beantwoorden
 • 4 februari 2013 om 19:22
  Permalink

  Deze dienst heeft een paar jaar geleden al eens een informatie-avond gehouden in het dorpshuis en heeft daar duidelijk mogen ervaren dat Ruinerwold hier geen been in ziet. We zijn toen duidelijk geweest en moeten dat vooral blijven. In het bedoelde gebied zitten meerdere grote bedrijven die hier flink de dupe van kunnen worden. Met de huidige vergrijzing zit Ruinerwold daar niet op te wachten.

  Beantwoorden
 • 5 februari 2013 om 07:53
  Permalink

  Ik denk niet dat Ruinerwold zit te wachten op nog meer regeltjes en kosten, want dat houdt een beschermd dorpsgezicht wel in. Daarom zeg ik nee. Zou het ook betekenen dat Margreet de boerderij aan de Dijkhuizen in de kom van het dorp moet opknappen, dan zou er iets voor te zeggen zijn.

  Beantwoorden
 • 20 februari 2013 om 15:38
  Permalink

  ik ben VOOR de aanwijzing als beschermd dorpsgezicht. Er is mij veel aan gelegen dat het karakter van de streek behouden blijft.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.