Stoofperenfeest Ruinerwold zaterdag 6 oktober

Ondanks of dankzij de hete zomer: overvolle bomen dit jaar! Ongekende oogst verwacht.

Ook dit jaar vindt op de eerste zaterdag van oktober de unieke perenpluk in Ruinerwold plaats aan de langste stoofperenboomgaard ter wereld. Het is onderdeel van het Stoofperenfeest, met marktkramen op boerenerven en een kinderactiviteiten. Kom plukken, proeven en ontdekken!

Het stoofperenfeest wordt dit jaar een topper: de bomen hebben al jaren niet zo ontzettend vol gehangen. Het is een ongelooflijk stoofperenjaar. Er zijn al heel wat takken bezweken onder het gewicht van de kilo’s peren. Vorig jaar was het door de late vorst een matig oogstjaar. Ook het druilerige weer in oktober hielp niet mee in de feestvreugde, maar nu lijkt 6 oktober een schitterende dag te worden. Met een enorme oogst!

Terwijl de mensen staan te plukken en schudden aan de bomen, is er ook op 7 boerenerven aan de lange weg van alles te doen. Met de Heen-en-Peer en de retro-busjes van Tralaluna kunnen bezoekers van de ene halte naar de andere rijden, of te voet en met de fiets de weg verkennen. Op de 7 boerenerven zijn kramen met lekkernijen, proeverijen en leuke koopjes te vinden. Ook is er onderweg van alles te lezen en leren over de verschillende peren en is halverwege de Dokter Larijweg ook de pomologische vereniging te raadplegen als je wilt weten welk peren- of appelras je hebt.

Er is Open Huis bij Zorgboerderij de Larijhoeve, er is een Kindererf en om 13 uur vindt de traditionele curiosaveiling plaats in museumboerderij De Karstenhoeve op nummer 21.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.