Streekderby levert geen winnaar op

Na de “Woldenderby” van vorige week vandaag opnieuw een streekderby en wel tegen Dwingeloo. En opnieuw een wedstrijd die voor beide partijen van groot belang was, en een wedstrijd met veel spanning en strijd maar geen goed voetbal.

Dwingeloo ging vanaf de aftrap direct op avontuur maar de spits van dienst schoot hoog over. Ruinerwold kreeg direct in het begin een corner maar deze werd rakelings overgekopt. Daarna was het een wedstrijd waarbij de ballen heen en weer vlogen maar enige lijn in het spel was er niet te vinden; Ruinerwold probeerde te voetballen met een versterkt middenveld en Dwingeloo hanteerde veelal de lange bal. Alleen een vrije trap van Dwingeloo die rakelings over het doel ging was de moeite van het noteren waard.

Na rust nam Ruinerwold het initiatief wat resulteerde in een grote kans voor Ewout Kleene maar zijn schot werd een prooi voor de doelman v an Dwingeloo. In de 14e min. na rust kreeg Ruinerwold opnieuw een kans na een goede aanval maar ook dit leverde geen doelpunt op. Tien minuten later was er opnieuw een aanval van Ruinerwold maar ook nu werd er niet gescoord. In de 85e min. was er een kans voor Kevin van Dijk, maar zwaar gehinderd door twee verdedigers van Dwingeloo verdween de bal naast de goal. Dwingeloo probeerde het op de counter maar de verdedigers van Ruinerwold klaarden de zaak kundig. Vlak voor tijd was er nog een kans voor Ruinerwold, maar de voorzet van Jeroen van den Berg kon door Marcus Koetsier niet langs de keeper worden gewerkt.
Door deze uitslag blijft Dwingeloo nog op een degradatieplaats en Ruinerwold is ook nog niet veilig.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Matthieu Keizer (45e min. Matthieu Klooster),
Verdediging: René van Oost, Rik de Wit, Jeroen Bakker (86e min. Paul Smid) en Nick Bos (76e min Wietse Wagenaar).
Middenveld: Ewout Kleene, Mark Brinkman , Kevin van Dijk en Erik Telkamp.
Aanval: Marcus Koetsier, Jeroen van der Berg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.