Stuivertje wisselen

kios1Zondag stond de vroege kraker Kios en AVO op het programma. Beide ploegen hebben titel aspiraties en dus kon de winnaar van vandaag al de eerste slag slaan. Kios opende de wedstrijd met een afstandtreffer van Frank Wagter. Het was gelijk van begin af aan al duidelijk wat het belang was en dat kon je zowel zien in de felheid van beide naar elkaar als onderling. Foto: Balsponsor: autobedrijf Mos

Kios en AVO gaven elkaar weinig ruimte. De wedstrijd was hard maar wel fair. AVO trok de stand gelijk. Kios leidde in het eerste kwartier de dans. Iedere keer nam het de voorsprong, maar kon het AVO niet van zich afschudden. Op een tussenstand van 5-5 nam AVO het roer over en kwam voor het eerst op voorsprong. Kios kon nog gelijk maken, maar daarna sloeg AVO het eerste gaatje, 6-8. Het was duidelijk dat het een topper was in de eerste klasse want de duels werden harder, maar beide ploegen het hoofd wel koel. Daardoor bleef het aantrekkelijk voor het grote publiek in de sporthal de Buddingehof. Kios bleef in het kielsoog van AVO en trok bij 9-9 de stand weer gelijk. Vlak voor rust maakte avo na een lange aanval met veel schoten toch de leiding en dit was ook gelijk de ruststand, 9-10. Geen super stand in de rust, maar het spel van beide was aantrekkelijk. Er was wel een duidelijk verschil in spel opzet. Waar Kios voor snelheid en een vrije rebound koos, speelde AVO meer met een verzorgende rebound.

Kios kan met dit spel snel goals maken en dat was ook gelijk in het begin van de tweede helft te zien. Kios schoot uit zijn startblokken en kwam op een 12-10 voorsprong. Het was jammer voor de eismann/Ensing equipe om niet door te kunnen drukken. AVO kwam met een paar schoten terug en nam het roer over, 12-13. Daarna was het stuivertje wisselen en degene die op een voorsprong kwam en dit door kon drukken won de wedstrijd. Het was helaas voor Kios dat AVO dit op een stand van 15-16 lukte. Het schoot door naar 15-18. De felheid liep wat op en de scheidsrechter Bakker moest een aantal keren optreden. Daarbij gezegd dat het wel fair bleef. Kios haakte op 16-18 nog wel aan, maar toen AVO door schoot naar 16-20 leek de wedstrijd gespeeld. Kios wisselde met Daan Voest en Ernst Kuik voor Frank Wagter en Martijn Ziel. Het pakte aanvankelijk nog goed uit. Kios kwam op 17-20, daarna nog op 19-21, met nog een paar minuten te spelen. Echter lukte het zowel Kios en AVO niet om scores te maken en was de wedstrijd uiteindelijk toch gespeeld. Helaas voor Kios viel het stuivertje niet zijn kant op.

Scores: Luco Zantinge 4x, Daniek Vd wal 3x, Judith Nijdam, Martijn Ziel, Janita Zantinge en Daan Voest allen 2x, Ronald Wagter, Frank Wagter, Miriam Schra en Ernst Kuik allen 1x