Subsidie amateurkunsteducatie De Wolden gaat naar Kunstenkorf

Gemeente De Wolden heeft besloten dat het docentencollectief “De Kunstenkorf” de nieuwe subsidie voor amateurkunsteducatie krijgt. De Kunstenkorf verzorgt dans-, musical-, en muzieklessen. Doel van de subsidie is het versterken van het naschoolse cultuuraanbod voor alle inwoners van De Wolden. Eerder nam Scala dat voor haar rekening.

Wethouder Cultuur Albert Haar benadrukt: “Deze subsidie zorgt voor diversiteit en kwaliteit van het amateurkunstaanbod in De Wolden. De Kunstenkorf heeft bewezen een waardevolle bijdrage te kunnen leveren. Wij zijn ervan overtuigd dat dit het naschoolse cultuuraanbod zal verrijken.”

De Kunstenkorf krijgt de subsidie voor amateurkunsteducatie gedurende de komende drie jaar (2024-2026). Een besluit dat zorgt voor stabiliteit en continuïteit in het naschoolse cultuuraanbod.

“Wij zullen de uitvoering van deze regeling nauwlettend volgen en regelmatig evalueren. Zo kunnen de inwoners van gemeente De Wolden optimaal profiteren van dit culturele initiatief”, geeft wethouder Haar aan.

Gemeente De Wolden vertrouwt erop dat deze subsidietoekenning een positieve impuls zal geven aan het lokale culturele landschap en kijkt uit naar de samenwerking met docentencollectief De Kunstenkorf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.