Subsidie voor ledverlichting sportvelden

Het college heeft een subsidieregeling gemaakt voor het voorzien van buitensportvelden van ledverlichting. Voor dit en volgend jaar is 60.000 euro beschikbaar. Een aantal buitensportvelden heeft nog geen duurzame verlichting. Met deze subsidieregeling wil het college sportverenigingen stimuleren om de gewone verlichting van hun velden te vervangen door ledverlichting. De subsidieregeling is gemaakt in opdracht van de gemeenteraad. Die nam hierover een motie aan bij de behandeling van de kadernota 2018.

Want
1. De subsidieregeling stimuleert het vervangen van verlichting door ledverlichting.Er is nog een aantal buitensportvelden die nog niet zijn voorzien van een duurzame vorm van verlichting. Met deze subsidieregeling willen wij sportverenigingen stimuleren om de verlichting van hun buitensportvelden te vervangen door ledverlichting.

2. a.Het beschikbare bedrag van € 75.000,- is overgeheveld van 2020 naar 2021.In 2021 vindt nog een betaling plaats van een toegekende subsidie in 2020 van € 15.000,-. Het budget dat overblijft voor periode 2021 – 2022 komt na uitbetaling uit op €60.000,-.
b.Het subsidieplafond voorkomt dat het budget wordt overschreden.Het subsidieplafond is het bedrag dat gedurende een bepaald tijdvak ten hoogste beschikbaar is voor de verstrekking van subsidie in kader van deze subsidieregeling. Als toekenning van een subsidieaanvraag ertoe leidt dat het subsidieplafond wordt overschreden, dan moet de aanvraag geweigerd worden. Hiermee wordt voorkomen dat het budget opgenomen in de gemeentelijke begroting wordt overschreden.
3. Het verlenen en vaststellen van een subsidiebeschikking is op dit moment nog niet opgenomen in het Besluit mandaat, volmacht en machtiging. n het kader van een doelmatige uitvoering van de subsidieregeling is het wenselijk om de besluitvorming van de subsidieverstrekking te mandateren aan de leidinggevende en toestemming te geven voor ondermandaat. Bekijk besluiten college

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.