Succesvol eerste Ruunerwoldse Dorps Champions league

Op vrijdagmiddag 20 september vond op de velden van VV Ruinerwold van 14.30 uur tot 18.00 uur het eerste Ruunerwoldse Dorps Champions league plaats. De organisatie was een initiatief van leden van de jeugdcommissie van VV Ruinerwold.

Het doel was om een voetbalmiddag te organiseren waarbij zowel ervaren als onervaren voetballertjes van de drie basisscholen uit Ruinerwold op een toegankelijke manier plezier zouden beleven aan voetbal. Ter voorbereiding gaven trainers van VV Ruinerwold de afgelopen weken, in samenwerking met de sportfunctionarissen van de gemeente De Wolden voetbalclinics op de drie Ruinerwoldse basisscholen. Met maar liefst 75 deelnemers op een zonovergoten sportveld met vele blije gezichtjes kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd evenement. Dat plezier deze middag voorop stond zal geen bezoeker zijn ontgaan, samen lekker voetballen was het doel van de aanwezigen en dat plezier straalde zichtbaar van de deelnemers af.

De negen gemengde teams bestonden uit deelnemers in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Of je voetbalervaring had was totaal onbelangrijk. Om fairplay tussen de verschillende leeftijden te stimuleren telden doelpunten van de jongste deelnemers dubbel. Dat leverde veelal leuke samenwerking op tussen jong en oud. Vele (groot)ouders en andere belangstellenden kwamen vrijdagmiddag naar de zonnige voetbalvelden van VV Ruinerwold om te genieten van de sportieve wedstrijden. Aan de jongste bezoekers was ook gedacht, zij konden zich vermaken op het springkussen. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren werd er afgesloten met een uiterst spannende finale waarbij team Bolton Wonderers uiteindelijk de zeer gewilde bokaal wist te bemachtigen. De spelers van Glasgow Rangers werden nipt tweede. Gijs van der Klocht was het meest vaardig in hooghouden en ging met een mooie prijs naar huis.
Foto: Henk Zanting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.