Super climax in de Overgangsklasse voor KIOS

Komende zondag speelt KIOS 1 tegen Rohda 1 uit Amsterdam. KIOS staat op dit moment op de 7e plaats samen met Wit-Blauw uit Kampen. Wanneer KIOS op de 7e plaats definitief alleen eindigt zal het een beslissingswedstrijd moeten spelen tegen de nummer 7 uit een andere poule van de Overgangsklasse. Verlies van deze wedstrijd betekend degradatie.

Rohda 1 staat op een gedeelde 1ste plaats samen met De Hoeve. De eerste plaats geeft recht op promotie naar de Hoofdklasse van het Nederlands korfbal. Een promotie die Rohda al jaren ambieert, sinds het in 2008 is degradeert uit de Hoofdklasse en vervolgens ieder jaar 2e is geworden in de Overgangsklasse. 3 jaar lang 2e worden loopt op tot een frustratie voor de Amsterdams club en het wil kosten wat het kost de promotie binnen slepen.

Morgenavond, zaterdag, spelen uitgerekend Wit-Blauw en De Hoeve tegen elkaar. KIOS en Rohda zullen dus allebei vol belangstelling kijken wat hun directe concurrenten doen. Een ongekend slot van deze super spannende poule.

Indien Blauw Wit en KIOS na dit weekend nog evenveel punten hebben zal een beslissingswedstrijd volgen tussen beide. De winnaar blijft in de Overgangsklasse, de verliezer zal een volgende beslissingswedstrijd moeten spelen tegen een ander op 7e plaats geëindigd team uit een andere Overgangsklasse poule. Winnaar blijft in de Overgangsklasse, verliezer degradeert naar de eerste klasse.

Wanneer Rohda en De Hoeve ook evenveel punten hebben aan het einde van deze speelronde, zal er ook een beslissingswedstrijd tussen beide moeten gespeeld worden voor promotie naar de Hoofdklasse.

Een ongekende climax in de Overgangsklasse D. Iedereen heeft zijn eigen lot nog in eigen hand.

Steun de Spekbraanders zondag om deze super belangrijke punten te behouden in Ruunerwold. Dan kan dit aansluitend gevierd worden in de kantine met live muziek van 2 dj’s!!

KIOS – Rohda
Aanvang 14.30 uur
Sporthal Buddingehof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.