Super zondag KIOS Ruinerwold

Aankomende zondag is het super zondag in de Sporthal de Buddingehof te Ruinerwold. Maar liefst 2 beslissingswedstrijden worden er gespeeld om het kampioenschap. KIOS 3 maakt in een rechtstreeks duel uit met Roreko 2 wie er kampioen wordt in de reserve 4e klasse. De andere wedstrijd is tussen nummer 1 en 2 uit de reserve 2e klasse KIOS 2 en OWK 2.

Degradatiekraker: KIOS 4 – Club Brothers 4, 12.00 uur
We beginnen de dag met de wedstrijd tussen KIOS 4 en Club Brothers 4. De Groningers dragen de rode lantaarn in de reserve 6e klasse en spelen voor hun laatste kans. Want KIOS 4 staat maar 2 punten hoger op de voorlaatste positie. Eigenlijk een mooie degradatiekraker op de super zondag. Bij winst is KIOS 4 veilig en heeft het zelfs nog zicht om een positie hoger te eindigen. Genoeg om voor te spelen dus.

Kampioenswedstrijd: KIOS 3 – Roreko 2, 13.15 uur
De eerste kampioenswedstrijd is wordt gespeeld om 13.15 uur en gaat tussen KIOS 3 en Roreko 2. Beide ploegen staan op 15 punten, hebben allebei 1 wedstrijd gelijk gespeeld en 1 wedstrijd verloren. Ze zijn dit seizoen samen met afstand de betere ploegen in de reserve 4e klasse, maar er kan maar 1 de beste zijn.

In de eerste ontmoeting dit seizoen speelden Roreko 2 en KIOS 3 gelijk in De Wijk. In een ware thriller werd het 16-16. Grappig is dat beide ploegen daarna allebei punten lieten liggen tegen Vitesse 2 uit Beilen. KIOS 3 verloor met 16-13. Roreko 2 met 13-10. Beide dus ook met 3 doelpunten verschil. Vitesse 2 eindigde op de 4e plek.

Voor KIOS 3 zal het vooral een mooie bekroning op het feit dat het de laatste jaren een hecht team is geworden. Er is een goed spel ingesleten en iedereen wordt uitgespeeld op zijn kwaliteiten. Iedereen kan scoren. Dat is toch wel de kracht van deze leuke ploeg.

Kampioenswedstrijd: KIOS 2 – OWK 2, 14.30 uur
Wie speelt er volgend zaalseizoen in de reserve 1ste klasse. Een klasse waar beide ploegen wel aan toe zijn gezien spel en leeftijd. Voor beide ploegen zal het onwijs goed zijn om een stapje hoger te gaan om zich verder te kunnen ontwikkelen. Beide ploegen houden dan goed aansluiting met hun vlaggenschepen. Er kan rustig gezegd worden dat er meer op het spel staat dan alleen het kampioenschap. Het verder kunnen ontwikkelen is misschien nog wel meer waard. Maar ja, daar kan maar 1 ploeg mee verder volgend seizoen. Dat mogen KIOS 2 en OWK 2 vandaag gaan beslissen wie dat wordt. De Spekbraanders versus de Oostwoldjers.

In Leek, waar OWK zijn thuiswedstrijden afwerkt, werd het in de eerste confrontatie 30-22 voor de rood/witten. De jonge ploeg uit Ruunerwold werd toen voor het eerst echt geconfronteerd met een ware kraker, maar moest vooral op het eind zijn meerdere kennen in OWK. Mede dankzij 1 heer die er destijds 12 doelpunten in knalde. De ploeg van trainer Jordy Wessel, die ook volgend seizoen actief is in Ruinerwold, heeft geleerd van deze wedstrijd. Het heeft geleerd om met absolute prestatie druk om te gaan. Dit liet het ook nog vorig weekend zien. Op een stand van 19-19 met nog enkele minuten te spelen, bleef het uiterst kalm en sleepte de overwinning op nummer 3, Apollo 2, binnen. De opmars naar dit spektakelstuk is gemaakt. Nu is het zaak om het af te maken.
Wedstrijd tegen de kampioen: KIOS 1 – OWK 1, 15.45 uur
De laatste wedstrijd is de wedstrijd waar alleen de eer op het spel staat. Een beetje de ‘bij-wedstrijd’ zo op het einde van deze super zondag. Maar eigenlijk ook wel weer een wedstrijd waar KIOS 1 een mentale tik kan uitdelen naar OWK 1 voor de veldcompetitie. Hier staat de kampioen van de 1ste klasse ook op de 1ste plek, maar zit KIOS nog wel wat op het vinkentouw. Een verlies zal de ploeg uit Oostwold wel wat kwetsbaarder maken.

Afijn, KIOS 1 ontvangt vandaag de kampioen van dit zaalseizoen in de 1ste klasse. OWK 1 is het gehele seizoen ongeslagen gebleven en KIOS 1 had tot vorig weekend nog een kleine kans als nummer 2, maar de Oostwoldjers maakten geen fouten. Wanneer OWK vorig weekend wel verloor van Phoenix dan kon dit ook een beslissingswedstrijd zijn. Echter, wonnen ze met 30-18 en mogen ze volgend seizoen uitkomen in de Overgangsklasse.

KIOS won vorig weekend eindelijk eens van Apollo uit Heerhugowaard. En ook nog wel relatief eenvoudig met 18-24. De manier hoe het Apollo wegspeelde maakte het ook de druiven weer wat zuurder door thuis te verliezen van deze ploeg. Hiermee heeft het kostbare punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Dit idee kwam toch wel even lelijk binnen bij de ploeg van Adri Kok.

Maar goed, de Eismann/Ensing equipe zal er vandaag alles aan doen om OWK niet het gehele seizoen ongeslagen te laten eindigen en wil zelf ook het zaalseizoen met een mooie opsteker eindigen.