Supersnel glasvezelnetwerk in gemeente De Wolden

Informatieavond maandag 20 oktober Westerbergen Echten
Breedband De Wolden wil een supersnel glasvezelnetwerk voor iedereen in de gemeente De Wolden. Breedband De Wolden is een initiatief door burgers voor burgers. Glasvezel is het communicatienet van de toekomst, daar is vriend en vijand het over eens.

In gemeenten waar de huizen dicht bij elkaar staan legt KPN het net al aan. Maar gemeenten met veel relatief dure aansluitingen, zoals in De Wolden, zijn voor commerciële bedrijven niet interessant. Daar moeten de inwoners dus zelf de handen uit de mouwen steken. En dat is wat Breedband De Wolden in onze gemeenten gaat doen.

Breedband De Wolden vindt dat wij niet achter kunnen blijven op de ontwikkeling van de digitale snelweg. Ook om sociaal maatschappelijke en economische redenen vinden wij de ontwikkeling van een glasvezelnetwerk van cruciaal belang voor onze gehele gemeente.

De gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe wil volgend jaar alle adressen in de gemeente De Wolden, van zowel particulieren als bedrijven, iedereen aansluiten op een eigen glasvezelnet.
De initiatiefnemers zetten met de vorming van de coöperatie een volgende belangrijke stap richting het moderne breedbandnet. Alle inwoners en bedrijven die straks gebruikers worden van het glasvezelnet zullen automatisch lid zijn van de coöperatie en zo mede kunnen bepalen wat er met hun netwerk gebeurd.

Het glasvezelinitiatief krijgt een steuntje in de rug. De provincie Drenthe heeft zoveel vertrouwen in de initiatiefgroep, dat zij de voorbereidingen en de vraagbundeling van Breedband De Wolden financieel steunt. Provincies mogen, net als gemeenten, niet zelf een glasvezelnet aanleggen. De provincie Drenthe vindt de beschikbaarheid van glasvezel echter zo belangrijk voor de toekomst, dat zij graag burgerinitiatieven steunt die zo’n netwerk willen realiseren. Behalve televisie en snel internet wil Breedband De Wolden tal van extra diensten bieden, veelal met een lokaal karakter. Men denkt aan culturele en sportieve initiatieven, zorg op afstand en beveiliging.

Om de inwoners van de gemeente De Wolden te informeren en te betrekken in het beginstadium is er een eerste informatieavond georganiseerd op maandag 20 oktober op het Recreatie centrum de Westerbergen aanvang 20.00 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.