Teamavond JO17-1 v.v. Ruinerwold

Het begeleidingsteam van de JO17-1 van vv Ruinerwold, bestaande uit Bert Remmelts (Coach), Richard ten Oever (Coach), Jan Bos (Grensrechter/Coach), Patrick Spijkerman (Trainer) en Marc Pothof (Trainer) hadden een teamavond georganiseerd op vrijdag 13 december.

Onder leiding- en naar initiatief van Marc Pothof werd er een gevarieerd programma in elkaar gezet waarbij het nuttige met het aangename gecombineerd werd. Na het welkomstwoord werd er aan de hand van praktijkvoorbeelden gezamenlijk een profiel opgesteld van een aanvoerder. Volgens Marc gaat de rol van een aanvoerder verder dan alleen een handje geven voor aanvang van de wedstrijd. In veel gevallen zie je echter dat het hier bij blijft. Een aanvoerder die zijn/haar taken serieus neemt is goed voor zowel de spelers, de coach als de trainer. Het hele team dus. Na het inventariseren wie zichzelf wel zag in deze rol werd er gestemd. Jur ten Oever gaat deze mooie en uitdagende taak op zich nemen.

Hierna was het woord aan Lieke Huls van Fysiotherapie de Commissaris te Meppel. Lieke gaf een presentatie over het belang van een goede warming-up, en de gevolgen ervan als je dit niet doet. Tijdens de warming-up op eerste training na deze teamavond was het aan de spelers te zien dat Lieke de nodige indruk had gemaakt. Goed verhaal dus.

Daarna was het de beurt aan Bert Remmelts. Bert verdeelde de groep in kleine groepjes. Deze groepjes moesten in het kort met elkaar bespreken wat er volgens hun beter/anders kan tijdens de wedstrijden of trainingen. Hierbij kon gedacht worden aan manier van spelen of variatie in de trainingen. Maar ook als er bepaalde ergernissen zijn konden deze vermeld worden. Deze briefjes werden ingenomen en kort besproken. De punten werden later uitgewerkt en worden weer meegenomen tijdens de komende wedstrijdbesprekingen en trainingen.

Vervolgens had Marc een Kahoot-quiz in elkaar gezet met 30 vragen en werd fanatiek gestreden om mooie prijzen welke beschikbaar gesteld waren door de club. Uiteraard veel voetbalvragen over zowel de profclubs als over v.v. Ruinerwold. Maar voor de afwisseling en de fun ook vragen over alcoholpromillages, Sesamstraat en topografie. De winnaar van deze quiz is geworden Nick de Roo met op de voet gevolgd door Hidde Remmelts. Het podium was compleet met op de derde plaats Patrick Spijkerman.

Na deze opwinding werd alles opgeruimd en werd er in Meppel nog een uurtje gebowld. Richard te Oever had een 3-tal banen gereserveerd met de nodige hapjes en drankjes.
Al met al een mooie avond met een gevarieerd programma. Goed voor de sfeer en goed voor de teambuilding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.