Campings

Kalverhoek
kalverhoek Dichtbij dorp en stad, maar toch landelijk gelegen ligt SVR camping De Kalverhoek. Wat is het een genot als u op een mooie zomeravond voor uw tent of caravan zit en u hoort in het bos de vogels kwinkeleren in allerlei toonaarden. En wat ruikt het lekker, als er na een droge periode eindelijk weer eens een buitje valt.

De camping bestaat uit 25 plaatsen. Er is altijd iets te doen, dus u hoeft zich niet te vervelen. Wilt u echter alleen maar lekker in de zon liggen luieren, of in de schaduw genieten van een mooi boek, kan dat natuurlijk ook. De inrichting van de camping is zodanig, dat zowel de zonaanbidder als de schaduwminnaar aan z’n trekken komt. Huisdieren zijn ook welkom op de camping, mits ze aangelijnd zijn en geen overlast veroorzaken aan andere campinggasten.

De omgeving biedt u veel wandel-, fiets- en toerplezier. Zowel door bos- en heidegebieden, mooie stadjes en dorpjes, als langs meren en rietvelden. Ook voor natuurliefhebbers is de omgeving een eldorado. Wel drie nationale natuurparken binnen fietsbereik! En niet te vergeten het prachtige Reestdal, wat zich uitstrekt van Meppel tot Balkbrug, is het beleven waard. Voor paardenliefhebbers, vissers, skaters, duikers en andere (water)sporters zijn er volop mogelijkheden om hun geliefde bezigheden uit te oefenen. Trimmers en mountainbikers komen ook volop aan hun trekken en niet te vergeten de Nordic Walkers en dat alles op enkele meters/ kilometers afstand!

Toffe Peer
Toffe PeerDe mini camping bevindt zich op een authentiek Drents erf in Ruinerwold, gunstig gelegen tussen drie Nationale Parken. U vindt hier rust en ruimte. U kunt gratis gebruik maken van de nieuwe sanitaire voorzieningen. Daarnaast wordt het terrein uitstekend onderhouden, zodat u volop kunt genieten. De bezetting is maximaal 21; hierbij kunt u kiezen uit diverse plaatsen. Een knus besloten veldje of een weids uitzicht; beide is mogelijk. Bij zonsondergang bieden de uitgestrekte weilanden een prachtig uitzicht en laten u volledig tot rust komen.

Een wandeling naar de paardjes en de geiten is gemakkelijk gemaakt. Elke dag om 18.30 uur worden ze gevoerd. De Toffe Peer is door haar centrale ligging – tussen de drie nationale parken – een ideale uitvalsbasis voor prachtige fietstochten. De camping is geopend van 1 april tot 1 oktober.

Woldstek
woldstekForelvissen en kamperen in de natuur! Dat kan bij mini camping De Woldstek. De camping is mooi gelegen naast vier visvijvers, op nog geen 200 meter van een karper-vijver (Sultansmeer). De camping is voorzien van toilet- en sanitairgelegenheid, waarin u onder andere heerlijk warm kunt douchen (zonder muntgebruik). Ook is er een kantine aanwezig waar u terecht kunt voor de lekkere snack, een kop koffie of een drankje.

Nabij de Woldstek, in Koekange, Ruinen of Ruinerwold is een supermarkt aanwezig. Voor de stadsliefhebber… ligt Meppel op korte afstand. In de nabije omgeving van De Woldstek kunt u heerlijk wandelen in de bossen van Ruinen, waarbij een bezoek aan de schaapskooi en de Brink van dit dorp aan te bevelen is. Diverse activiteiten, waaronder een museum, vindt u ook in Ruinerwold zelf! U ziet het… mogelijkheden voor een leuk verblijf op De Woldstek zijn volop aanwezig. Naast uw visstek bij uitstek dus ook uw kampeerplek bij uitstek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.