Tuinen

De Heerlijkheid Ruinerwold

heerlijkheidIn 2011 verkozen tot de mooiste tuin van Drenthe! Een tuin waarin u veel niet-alledaagse planten zult tegenkomen. In de tuin zijn diverse tuingedeeltes gemaakt met ieder hun eigen sfeer en kleurenpallet. Zo ziet u centraal in de tuin een grote langgerekte vijver met aan weerszijden bloemenborders in de kleuren roze, paars en blauw. Verder is er een cirkelvormige tuin met siergrassen, een eetbare tuin met diverse soorten groenten, fruit en bloemen, een ‘ hot border’ tuin met bloemkleuren in rood, oranje en geel en een schaduwtuin in zachte bloemkleuren.

De echte vaste plantenliefhebber kan in deze tuin zijn hart ophalen en wellicht een leuke plant ontdekken in de stekjeshoek! Op het grote terras kunt u genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Openingstijden van de tuin in 2013: Iedere 1e zondag in de maanden juni, juli, aug. en sept. tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Verder ook op afspraak! De toegangsprijs is € 4,= p.p. inclusief koffie/thee met iets lekkers. website

De Polletuin
TuinVoorwerpenDe tuin met de vele mogelijkheden, met diverse borders, een schaduwtuin en een vlindervriendelijke tuin.De Polletuin is gelegen in een prachtig gebied ‘De Polle’. De boerderij die bij de tuin hoort staat dan ook min of meer op een ‘pol’. Rondom de tuin staan hoge bomen en liggen weilanden. De naam ‘Polle’ staat voor ongelijkmatige delen grond. De tuin moet worden gezien als een prive tuin en is ontstaan en aangelegd uit hobby voor de natuur door Margreet van Loo. Het is geen strakke tuin, echter de natuur moet natuur blijven temidden van weilanden en borders.

In alle rust een wandeling maken en genieten van een prachtig stukje natuur, dat kan in de ‘Polletuin’.Bij een bezoek aan de Polletuin kunt u even uitrusten bij een kopje koffie of thee in de Museum ‘Proatschuure’! Ook kunt u kunst bekijken in de galerie met wisselende exposities. website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.