Tuinen

Blauwe Huis

Het Blauwe Huis teelt en levert keukenkruiden, specerijen, theekruiden en verzorgende oliën. Onze eigen teelt vormt de bodem onder ons bedrijf, letterlijk en figuurlijk. Door zelf te telen investeren we al sinds de oprichting in de jaren zeventig in plantenkennis en kwaliteit.
Naast het opkweken en telen van kruiden voor eigen verwerking verkopen we in het seizoen planten in de kwekerij. Jan Kees Luijerink kweekt en vermeerderd de meeste planten zelf. Elk jaar verzorgt hij een interessant en origineel assortiment. Kom kijken. Welkom!

Openingstijden:
April tot oktober
Donderdag 13.00 -17.00
Vrijdag 10.00 – 16.00
Zaterdag 10.00 – 16.00

De Heerlijkheid Ruinerwold

heerlijkheidIn 2011 verkozen tot de mooiste tuin van Drenthe! Een tuin waarin u veel niet-alledaagse planten zult tegenkomen. In de tuin zijn diverse tuingedeeltes gemaakt met ieder hun eigen sfeer en kleurenpallet. Zo ziet u centraal in de tuin een grote langgerekte vijver met aan weerszijden bloemenborders in de kleuren roze, paars en blauw. Verder is er een cirkelvormige tuin met siergrassen, een eetbare tuin met diverse soorten groenten, fruit en bloemen, een ‘ hot border’ tuin met bloemkleuren in rood, oranje en geel en een schaduwtuin in zachte bloemkleuren.

De echte vaste plantenliefhebber kan in deze tuin zijn hart ophalen en wellicht een leuke plant ontdekken in de stekjeshoek! Op het grote terras kunt u genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Openingstijden van de tuin in 2013: Iedere 1e zondag in de maanden juni, juli, aug. en sept. tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Verder ook op afspraak! De toegangsprijs is € 4,= p.p. inclusief koffie/thee met iets lekkers. website

De Polletuin
TuinVoorwerpenDe tuin met de vele mogelijkheden, met diverse borders, een schaduwtuin en een vlindervriendelijke tuin.De Polletuin is gelegen in een prachtig gebied ‘De Polle’. De boerderij die bij de tuin hoort staat dan ook min of meer op een ‘pol’. Rondom de tuin staan hoge bomen en liggen weilanden. De naam ‘Polle’ staat voor ongelijkmatige delen grond. De tuin moet worden gezien als een prive tuin en is ontstaan en aangelegd uit hobby voor de natuur door Margreet van Loo. Het is geen strakke tuin, echter de natuur moet natuur blijven temidden van weilanden en borders.

In alle rust een wandeling maken en genieten van een prachtig stukje natuur, dat kan in de ‘Polletuin’.Bij een bezoek aan de Polletuin kunt u even uitrusten bij een kopje koffie of thee in de Museum ‘Proatschuure’! Ook kunt u kunst bekijken in de galerie met wisselende exposities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.