UDI speelt nogmaals ‘Opa in de kreukels’

De toneelspelers van UDI kunnen terugkijken op twee geslaagde voorstellingen! De rederijkerskamer mocht afgelopen zaterdag zo’n 230 toneelliefhebbers bij dorpshuis De Buddingehof verwelkomen. Het blijspel ‘Opa in de kreukels’ wordt zaterdag 13 november nog één keer ten tonele gebracht. Iedereen is van harte welkom op Dijkhuizen 66 in Ruinerwold. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij het dorpshuis en Hair & Beauty van den Berg.

Elke maandag en donderdag werd er door de spelers druk gerepeteerd. Het toneelstuk viel goed in de smaak. “Enthousiaste reacties waren er voor het decor en de verschillende typetjes in het stuk”, laat regisseur Elly Remmelts weten. “Er werd veel gelachen en dat steunt de spelers enorm.” Door de sluiting van café Centraal werd door de rederijkerskamer naar een nieuwe locatie gezocht. Voorzitter Menno de Leeuw: “Natuurlijk was het voor de spelers even wennen, maar wij zijn gastvrij ontvangen door de familie Buld en voelden ons snel thuis.”

Opa in de kreukels
Het toneelstuk is geschreven door Ben ten Velde. Opa in de kreukels is een stuk met verschillende typetjes en vol verwarring: Volgens de zeer zuinige Martha is haar schoonvader een verkwistende en luie kerel, omdat hij plezier beleeft aan, in haar ogen, onnodige dure dingen. In plaats van meewerken op de boerderij heeft opa de meest fantastische ideeën, die bij de familie nog al eens voor ‘vuurwerk’ zorgen. Opa betrapt een inbreker, krijgt een ongeluk en belandt zwaargewond in het ziekenhuis. Tenminste..

Kaartverkoop
Kaarten voor de avondvoorstelling zijn op twee locaties in Ruinerwold verkrijgbaar; bij Hair en Beauty van den Berg en bij dorpshuis De Buddingehof. Leden betalen €5,00 en niet-leden €7,50. Voor de veiligheid zijn de voorstellingen alleen toegankelijk met een schriftelijke of digitale QR-code. Ook zijn weer leuke prijzen te winnen tijdens de verloting. Geluid en verlichting wordt verzorgd door Bart Kiers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.